Орест Сарматський

В Україні видали першу ліцензію на продаж і виробництво продуктів з марихуани (Агро-новини)

марихуана

Державна служба України з лікарських засобів та контролю над наркотиками видала першу ліцензію на імпорт високоякісної канабідіол (КБД) – сировини, екстрактів і концентратів, готових КБД-продуктів, обробку КБД, оптовий продаж готової продукції КБД, а також на реекспорт концентратів КБД і продуктів переробки КБД в Європу і на світовий ринок. Про це повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, вирощування конопель визнали галуззю сільського господарства.

Команда C21 перебуває в процесі подачі заявки на отримання додаткових ліцензій, зокрема на вирощування конопель.

КБД-екстракти та продукти з мінімальним вмістом тетрагідроканнабінолу є законними в багатьох країнах Європейського Союзу. C21 тепер матиме можливість поширювати і продавати свої фірмові продукти в багатьох країнах ЄС.Компанія вже відкрила представництво в Києві.

З 17 жовтня Канада стала другою країною світу, де можна вільно купувати і продавати марихуану. Жителі Канади віком від 18 років можуть купити в авторизованих магазинах один грам канабісу.

Фермери блокуватимуть Раду через мораторій на продаж землі

Фермери зберуться 4 грудня 2018 року під стінами Верховної Ради України. Про це повідомляє прес-служба Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області.

На зібранні фермерів, кооператорів, власників ОСГ та сільгоспвиробників центральних областей України, яке відбулося 9 листопада 2018 року в місті Черкаси, у зв’язку з невиконанням владою рішень XXVIII з’їзду АФЗУ, Комітету захисту рідної землі від 17.08.2017, Союзу Українського селянства та зборів фермерів півдня України (25 вересня 2018 року, м. Одеса), було прийнято рішення про проведення 4 грудня 2018 року під стінами Верховної Ради України акції з наступними основними вимогами:

* Продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2022 року;

* Прийняття законопроекту про фермерські землі постійного користування.

* Прийняття законопроекту по антирейдерським заходам та створення окремого реєстру рейдерських справ.

Багато з учасників зібрання підтвердили свій намір не полишати площу перед парламентською будівлею до того часу, аж поки не будуть виконані їхні вимоги», — йдеться у повідомленні.

1702 (Copy)
1702 (Copy)

Про «болючість» земельного питання говорить і те, що, попри виступ заступника міністра Мінагрополітики Віктора Шеремети з інформацією про зміни та новий, щойно прийнятий Кабінетом Міністрів України Порядок використання коштів «фермерського мільярда», кожен із виступаючих на трибуні чи з залу говорив передусім про цю проблему, про першочерговість її вирішення.

Вибір читачів за тиждень

Відео