У Тернополі на аукціоні збирали гроші на допомогу хворим діткам (фоторепортаж)

3

У холодний вечір 17 листопада, четверо друзів зібрали однодумців, небайдужих та любителів мистецтва, аби разом допомогти діткам, які боряться зі страшними хворобами.

Спочатку для всіх гостей відбулася прес-конференція, щоби кожен знав та розумів для чого вони зібралися. Та дізналися як зародився благодійний фонд «Еволюція душі».

9
9

Фонд створили однодумці, друзі, які прагнуть допомогти іншим та зробити наш світ кращим. Усі вони різні, але зібралися разом, аби допомогти дітям боротися із хворобами. Директор фонду Юрій Киричок є лікарем-інтерном, і каже, що часто зіштовхується з хворобами, бачить як люди лікуються і як це важко. А особливо тоді, коли хворіють дітки.

Саме тому ми спрямували наш фонд на хворих дітей. Ідея не зародилася за один день, це був довгий процес, - розповідає директор фонду Ігор Киричок.

Пріоритетна діяльність  фонду – допомога дітям із важкими хворобами. Сам фонд зародився із творчого проекту художниці Христини Снігур: виставки та аукціону її картин, які мали назву «Еволюція душі». Частина коштів із виставок Христина завжди відправлялася на благодійність, але вчорашній захід був абсолютно благодійним і усі кошти будуть направленні на допомогу тим, хто її потребує.

Коли трапився той поштовх, що відбулися перші аукціони та коли ми заговорили про благодійність виявилося, що у нашому середовищі кожен так чи інакше вже займається благодійністю, але кожен це робить тишком-нишком, бо про це багато не говорять. Ми вирішили, якщо робити справу разом, можна досягти багато результатів, - розповідає організатор проекту Катерина Вустич.

1
1

5
5

Ще один із співзасновників фонду Ігор Слободянюк, зауважив, що майже кожен день ми стикаємося із бідами. Саме тому вирішили створити фонд, який допоможе із ними впоратися. Також зауважив, що знає багато людей, які хотіли б зробити щось добре, але не знають де є правда, до кого прийти та кому допомогти. Проте благодійний фонд «Еволюція душі» буде ділитися інформацією про те кому вони допомогли у себе на сайті.

7
7

На аукціон художниця Христина Снігур разом із іншими засновниками фонду вибрала 9 картин, що уже знайшли своїх власників. Сама ж художниця каже, що пише картини так, як підказує їй серце, вкладає у них свою душу та настрій. І усі вони – частинка її душі, сокровенних думок, якими вона ділиться з іншими.

6
6

4
4

Далі ж розпочався благодійний аукціон, за кожен із лотів виставили стартову ціну – 3 тисячі гривень, а далі ті, хто хотів її придбати могти піднімати суму на 300 грн. За деякі картини йшла запекла боротьба, інші ж знаходили власників швидше. Проте, кожен із них не лише придбав окрасу до свого дому, але й допоміг хворим діткам у нелегкій боротьбі із хворобами.

10
10

Одна із власниць картини Христини Снігур, пані Наталія, яка вже не вперше приходить на виставку художниці та любить її творчість.

Я не один рік беру участь у виставці картин і завжди купую, - посміхається пані Наталія.Адже вони мені близькі по-духу. Зокрема ця картина дуже сподобалася моїй донечці. На ній зображені метелики, дівчинка – це прояв ніжності.

Нагадаємо, що усі кошти, які виручили під час аукціону, будуть направлені на благодійність та допомогу діткам, аби тим було легше боротися із недугою.

8
8

11
11

2
2

12
12

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео