Для тернополян будуть діяти нові форми освіти

46488519_502369730282188_3740937968177643520_n

МОН інформує про нові форми освіти для індивідуального навчання. Тернополяни можуть до 10 грудня подати свої зауваження або побажання.

До індивідуальної форми освіти тепер відносять екстернатну, сімейну (домашню освіту) і педагогічний патронаж, інформують на osvita.ua.

Екстернатна освіта

Такою формою освіти зможуть користуватися учні, які з тієї чи іншої причини не можуть відвідувати школу або не зможуть пройти річне оцінювання. До прикладу, це можуть бути учні, які перебувають за кордоном або на неконтрольований території, а також за станом здоров’я.

Сімейна (домашня) освіта

Батьки або законні представники учня, які «за» домашню освіту – зможуть організовувати заняття самостійно. Але вони нестимуть відповідальність за таку освіту, яка має бути на рівні, не нижчому від державних стандартів.

Педагогічний патронаж

Така освіта може організовуватись для учнів, які здобувають початкову або базову середню освіту та проживають у селах і селищах. За умови, якщо у класі є менше 5 учнів або особи, які потребують особливих форм навчання і за станом здоров’я не зможуть ходити до школи. Така форма освіти може зробити кращі умови для дитини, заняття можуть проводити як вдома, так і в закладі охорони здоров’я. Але щоб учень проходив соціалізацію буде можливість періодичного включення до класного колективу.

Цей проект оприлюднили для громадського обговорення, яке триватиме до 10 грудня 2018 року. Тому, якщо у вас є якісь зауваження або ж пропозиції – надсилайте на вказані поштові скриньки: linnik@mon.gov.ua або storchak@mon.gov.ua.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео