Орест Сарматський

Ціни на українські яблука почали зростати  (Агро-новини)

2101 (Copy)

В Україні ціни на яблука знову зросли – на 4%/ Pа три тижні зростання ціни склало 6%.

Про це повідомляють аналітики east-fruit.com

Повідомляється, що найдешевшими сортами яблука залишаються «Ренет Симиренка» і «Айдаред» (Idared), які продаються по 18 центів США. Найдорожчий сорт – «Гренні Сміт» (Granny Smith), за який дають на внутрішньому ринку близько 22 центів.

Третій тиждень листопада був вельми сприятливим для виробників яблук Східної Європи. Точніше порівняно сприятливим, але лише для тих, у кого було яблуко експортної якості, доступ до сортувальних ліній і сучасної упаковки. Решта, схоже, зневірилися знайти можливості реалізації яблука, тому в Україні і в Молдові було дуже багато пропозицій десертного яблука від дрібних фермерів за цінами, близькими до тих, за якими їх закуповує переробка, зазначають аналітики.

Лідером за темпами зростання цін за тиждень стала Польща. Тут середня оптова ціна на яблуко підвищилася за тиждень на 7%. Причиною зростання цін стало зниження пропозиції дешевого яблука «неходових» сортів, яке активно йшло на переробку.

У 2018 році експорт вітчизняних яєць зріс на 23%

2102 (Copy)
2102 (Copy)

Україна за січень-жовтень 2018 р експортувала 87,72 тис. т яєць (на суму $ 76,33 млн), що на 22,6% більше аналогічного періоду минулого року. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба та компетентний орган Республіки Сербія  погодили ветеринарні сертифікати здоров’я для експорту яєць та яєчних продуктів з України до Сербії.

Згідно з даними митної статистики, основними імпортерами українських яєць в звітному періоді є: ОАЕ – на $ 29,7 млн (38,91%); Ірак – на $ 15,26 млн (19,99%); Катар – на $ 8,01 млн (10,51%).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео