У Тернополі презентували вечір-реквієм «Україна – територія Гідності та свободи»

Сьогодні, 21 листопада, відзначається День Гідності та Свободи. В одній з тернопільських бібліотек розповіли, як українці відстоювали свою честь і гідність на Майдані.

У Тернопільській обласній  універсальній науковій бібліотеці зібралися волонтери, учасники Майдану, близькі загиблого воїна,які пережили ці моменти, аби розповісти про людей, які без зброї  відстоювали свою гідність.

Розпочав цей захід Володимир Ткач, який був учасником Майдану. Він показав світлини та відео з цього виру подій, а також розповів історії цих пам’ятних подій на Майдані.

– Український народ вийшов на майдани, ми стали учасниками подій, які згодом ввійшли в історію як Революція Національної Гідності. Я був учасником і свідком цих всіх подій. Ми сподівалися, що влада прислухається до народу, ми пікетували, створювали колективні заяви, але нас ніхто не збирався слухати, з кожним днем напруга там наростала і завершилося це, на жаль, історією для всього народу, – розповідає Володимир Ткач.

Також були присутні і волонтери, які допомагали тим, хто відстоював честь і гідність всього народу.

2
2

Не оминули увагою зустріч і батько та дружина загиблого воїна Андрія Юркевича, які поділилися його історією революції. Дружина розповіла про нього, як про революціонера з великим серцем, який хотів справедливості без інстинкту самозбереження.

– Я на Майдані не була, я боягузка, скажу вам чесно. Це треба мати велику мужність, дуже велику свідомість і реально оцінювати свої сили. Найважливіше що він зробив після майдану – це написав свою власну книжку під назвою «Моя революція».  У книжці він повністю описав, як змінилася його думка, бачення та які цінності стали важливішими, – розповідає дружина Андрія Юркевича.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео