Орест Сарматський

Американські фермери показали економний спосіб зберігання зерна (Агро-новини)

2201 (Copy)

У США навчилися зберігати зерно максимально економним способом – накриваючи його плівкою. Фермери відзначають, що цей спосіб є надійним та відносно недорогим.

Про це пише «Агро-Центр».

Аби зберігати зерно за допомогою поліетиленової плівки, його збирають у великі купи і потім накривають плівкою. Хоч на перший погляд подібна конструкція і не виглядає надстійкою, вона забезпечує необхідну безпеку зернових і є економічно вигідною, дозволяючи економити на будівництві традиційних складів.

Таким чином поліетиленова плівка дозволяє замінити громісткі конструкції з бетону та сталі.

На даний момент, на одному з терміналів де випробовують подібний спосіб зберігається близько 200 тисяч тонн зернових, з яких 80 тисяч тонн – в силосах елеватора, а весь інший обсяг – на складах під плівкою. До прикладу, один такий склад може вміщати до 27 тисяч тонн зерна.

В подібний спосіб зерно можна зберігати 2-3 роки. Проте після розкриття «складу» зерно потрібно одразу продавати тому, що повторне пакування може бути проблематичним. Як розповідає керівництво подібного терміналу, при такому зберіганні втрати зерна становлять 3-5%.

Для подібного способу існує одна хитрість – склади під плівкою потрібно забезпечити вентиляцією. Для кращого просихання зерна туди потрібно закачувати повітря.

У Львові запустять станцію для переробки органічних відходів

2202 (Copy)
2202 (Copy)

Рішення про відкриття станції переробки органічних відходів було прийняте 9 листопада, виконавчим комітетом Львівської міської ради. Територію на якій облаштують станцію має визначити ЛКП «Зелене місто», пише «Агро-Центр».

Україна входить в число країн з найбільш високими обсягами утворення та накопичення відходів. Щорічно в Україні їх утворюється 700-720 млн тонн сміття.

Ідея відкриття подібного підприємства у Львові належить місцевим активістам. Подібну ініціативу підтримали також у міській раді. Так, вже наступного року у місті, окрім контейнерів для збору сміття, з’являться ще й контейнери для збору органіки.

Половину усіх твердих побутових відходів складає органіка. Тож для збору харчових та садових відходів та планується встановлення окремих контейнерів. Окрім цього, куплять окремий сміттєвоз та 3 мобільні компостери.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео