Куди звертатися тернополянам, аби дізнатися про небезпечну хворобу

6

Тернополяни можуть безкоштовно протестуватися на ВІЛ.  В наші дні це можна зробити швидко та анонімно

Щоби знати, що вашому здоров’ю та здоров’ю рідних нічого не загрожує, можна звернутися у найближчий Центр СНІДу, аби провести тест на ВІЛ. Це займе близько 15 хвилин.

Рекомендують проходити таке тестування людям, які мали ризиковану поведінку (незахищені статеві стосунки, спільні з іншими голки та шприци), після переливання крові. Туберкульоз та інші захворювання (тривала діарея, різка втрата ваги, повторні бактеріальні інфекції) можуть свідчити про наявність ВІЛу. Особливу увагу варто звернути, якщо ваш партнер має позитивний ВІЛ-статус.

Лікування хвороби у країні безкоштовне та ефективне, головне вчасно звернутися за допомогою, запевняють у Центрі громадського здоров’я МОЗ.

На Тернопільщині тестування сожна здійснити у низці медичних закладів: у Збаразькій, Лановецькій та Чортківській центральних районних лікарнях. У Тернополі: міська комунальна лікарня №2 та №3, Тернопільський обласний комунальний наркологічний диспансер. Увесь список медичних закладів та їхні адреси можна переглянути за посиланням.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео