Родичка відомого композитора благає врятувати спадок пращура на Тернопільщині

школа мистецтв

У спадок від свого іменитого родича, видатного українського композитора Михайла Вериківського, Тетяна Вериківська (молодша) отримала хіба талант до музики. Сьогодні дівчина благає врятувати єдине, що ще нагадує про знаменитого кременчанина у його рідному місті – школу мистецтв, що має його ім’я. Адже будинок, у якому минули дитячі та юнацькі роки музиканта, врятувати не вдалося.

«Я, як продовжувачка роду Вериківських, звертаюсь до усіх небайдужих людей: Кременецька школа мистецтв ім. Михайла Вериківського – видатного українського композитора та диригента, уродженця древнього міста Кременця волає на всю Україну про допомогу», – пише Тата Вериківська.

Нагадаємо, Кременецька школа мистецтв ім. Михайла Вериківського перебуває на балансі Кременецько-Почаївського ДІАЗу з 2002 року, уже понад 10 років, як там розпочали ремонт. Цього року за кошти, виділені Міністерством культури, вдалося частково продовжити роботи: перекрити дах, змурувати простінки, зробити перекриття між першим та другим поверхом, вставити нові вікна. Попри це, на завершення ремонту необхідно ще близько 5 млн гривень. Тим часом понад 400 вихованців школи вимушені займатися по навчальних закладах міста та вдома у своїх наставників.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео