Борщівський краєзнавчий музей відвідала цікава гостя

8819d1f2d42f55d46f5bb4f923b639ee

У Борщівському обласному краєзнавчому музеї відбулася зустріч працівників музею з Наталею Осьмак – дочкою, дослідницею життя Президента УГВР Кирила Осьмака.

Наталя Кирилівна з задоволенням оглянула музейні експозиції та поспілкувалася з музейними працівниками. Під час зустрічі гостя розповіла, що батька з Тернопільщиною пов’язували події І світової війни, коли він працював у Комітеті Південно-Західного фронту допомоги хворим та пораненим Всеросійського земського союзу на Тернопіллі. В розмові вона згадала про активну участь Кирила Осьмака у діяльності Центральної Ради та Директорії, про зв’язки з українським протинімецьким підпіллям у Львові в 1943 році, а також про обрання його в 1944 році Президентом УГВР (псевдо Марко Горянський).  За словами пані Наталі, ім’я Кирила Осьмака – це ім’я, що входить до когорти  ідейних, а не «іменних» борців за незалежну українську державу і має право бути незабутим.

На завершення зустрічі Наталя Кирилівна презентувала для музею книгу під своїм авторством «Кирило Осьмак: автопортрет у листах на тлі Владімирського централу: біографічні нариси» (Київ, 2014) з особистим автографом. У музейній книзі вражень пані Наталя  залишила теплий відгук про знайомство з музеєм та найкращі побажання для працівників, пише сайт Тернопільської облради.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео