Віра Олександрович

Тернопільщина: не всі, хто йде на ризик, врешті п’ють шампанське

Митниця3

Із Тернопільської митниці до бюджету вже надійшло понад 1,4 млн грн сплачених штрафів за порушення митних правил. Адже місцеві підприємці продовжують ризикувати при перевезенні товарів, хоча це дає протилежний очікуваному результат.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Протягом 10 місяців цього року фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 248 протоколів про порушення митних правил на суму 4,3 млн грн, - каже заступник начальника – начальник управління протидії митним правопорушенням і міжнародної взаємодії Тернопільської митниці Володимир Петрук. - У тому числі: 24 протоколи – за неправомірні операції з товарами, оформлення яких не закінчили, або із товарами, що перебувають на тимчасовому зберіганні під митним контролем; 141 протокол - за перевищення встановленого Митним кодексом строку доставки товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що перебувають під контролем, до митного органу призначення, митних або інших документів на ці товари, транспортні засоби не більше ніж на одну добу строку доставки товарів або більш як на 10 діб.

Окрім того, було 6 протоколів за недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення, 2 – за порушення порядку здійснення операцій із переробки товарів, 15 – за перевищення строку тимчасового ввезення або вивезення товарів, 35 – за переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

Один протокол наші працівники склали за зберігання, перевезення чи придбання товарів, транспортних засобів комерційного призначення, ввезених на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, - підсумовує пан Петрук. - Ще 24 протоколи – за дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів.

Вилучити довелося предмети правопорушення на суму 311,1 тис. грн.

Від сплати штрафів у справах про порушення правил за постановами митниці до держбюджету перерахували 1 млн 415 тис. грн, - підсумували на митниці. – Також фахівці розглянули 200 справ про порушення митних правил і винесли постанови про притягнення осіб до відповідальності у вигляді штрафів на суму 2 млн 964 тис. грн.

До речі, до суду передали 41 справу про порушення митних правил.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео