Віра Олександрович

У тренді: на Тернопільщину ввозять усе більше електромобілів

Авто

За ввезені через Тернопільську митницю ДФС автомобілі лише у жовтні до бюджету надійшло 23,1 мільйона гривень. Серед іншого на Тернопільщину з-за кордону ввезли 7 електромобілів, адже вони набувають усе більшої популярності.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У жовтні цього року із Тернопільської митниці до держбюджету перерахували 136,9 млн грн, що на 29,9 млн грн, або на 28% більше, порівняно із жовтнем торік, - кажуть у податковій. - За аналогічний період 2017 року адміністрували 107 млн грн.

Зокрема, сплатили 117,6 млн грн податку на додану вартість (ПДВ), що на 28,2 млн грн або на 32% більше, ніж у жовтні торік; 13,6 млн грн мита, що порівняно із жовтнем 2017-го на 3,5 млн грн, або 35% більше; 5,3 млн грн акцизного податку, що на 1,9 млн грн, або на 56% більше, ніж у звітному періоді торік; 351,4 тис. грн плати за здійснення різних формальностей та інших платежів, що на 85 тис. грн, або 32% більше, ніж у жовтні 2017-го.

Найбільш значні надходження у жовтні – від сплати при митному оформленні транспортних засобів, у т. ч. легкових автомобілів громадянами, - визнають на митниці. – Вони забезпечили надходження 23,1 млн грн податків (17% від загальної суми). Порівняно із минулим роком збільшення суми становить 3 млн грн (15%).

До того ж, громадяни сплатили 15% від адміністрованої суми (20,5 млн грн) платежів. Порівняно із минулим роком збільшення надходжень на 4 млн грн, або 24%, Так, за кількістю ввезених транспортних засобів відбулося збільшення на 131 одиницю, однак цьогоріч ввезли 7 електромобілів, а загалом зі сплатою податків - аж на 124 машини більше.

Також серед факторів, що вплинули на збільшення надходжень, - оформлення сільськогосподарської техніки і частин до неї. Усього сплатили 19,9 млн грн, - кажуть у податковій. – Окрім того, дохід дала сезонна активізація імпорту риби і морепродуктів (у жовтні сплатили 12 млн грн, або 9% від адміністрованої суми податків.

Окрім того, варто згадати про ввезення значної кількості мінерального добрива - у жовтні його було 4,5 тис. тонн, або 36% від ваги оподаткованого імпорту. При цьому сплатили 7,1 млн грн податків.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео