Віра Олександрович

Без паніки: жителів Тернопільщини закликали не скуповувати продукти і не створювати валютний ажіотаж (фото, відео)

Жодних причин для продовольчої паніки і валютного ажіотажу на Тернопільщині немає.

Брифінг голови обласної держадміністрації Степана Барни та військового комісара обласного військового комісаріату Олександра Скумбрія відбувся сьогодні, 27 листопада. Спікери намагалися роз’яснити ситуацію у нашій області у зв’язку з останніми подіями у державі та введенням воєнного стану у 10-ти регіонах України.

Нагадаємо, у понеділок, 26 листопада, через події в Азовському морі та можливість ескалації воєнного конфлікту між Україною і Росією народні депутати дали 276 голосів «за» оголошення із 28 листопада воєнного стану у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. Діятиме такий особливий режим 30 днів. Це не вплине на дату оголошення виборів президента, тож вони відбудуться 31 березня 2019 р. Окрім того обмежувати права і свободи громадян на вказаних територіях планують тільки у разі відкритих сухопутних військових дій ворога (читайте ТУТ – прим.).

Тернопільщину такі нововведення фактично не зачеплять. Втім, певні зміни очікують і на наш край. Усі найактуальніші питання вже розглянули на закритому засіданні Ради оборони Тернопільської області. За словами Степана Барни, у зустрічі брали участь усі керівники підрозділів правоохоронних, військових і контролюючих органів краю. І вони разом виробили ключові напрями реалізації прийнятого на державному рівні положення.

Причому найбільше тривогу керівництва краю викликає саме можливість початку продовольчої паніки та валютного ажіотажу. Тому жителів Тернопільщини закликали не скуповувати продукти й не сприяти валютним спекуляціям.

- Перед нашою областю наразі стоять три ключові завдання: мобілізація територіальної оборони області, організація і забезпечення охорони порядку, забезпечення охорони стратегічних об'єктів інфраструктури, - каже він. - Ми вже відпрацьовуємо комплекс заходів, які унеможливлять розбалансування ситуації на території області.

Тож усіх активістів громадських організацій національно-патріотичного спрямування, а також спілок ветеранів АТО попросили приєднуватися до батальйону територіальної оборони області, а не «бігати у касках і камуфляжі по місту».

Про те, що стосується вояків резерву і запасу, читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео