На Тернопільщині МОН та Lego Foundation перевірять якість шкільних конструкторів

1 (1)

На Тернопільщині перевірятимуть використання конструкторів, які нещодавно вручили для навчання першокласників.

Вчора, 26 листопада, про це домовилися Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та Віце-президент The Lego Foundation Каспер Оттоссон Канструп. Вони проведуть моніторингове дослідження та робитимуть висновки, як  впливають конструктори на навчання дітей.

«Нова українська школа – це реформа на десятиліття. Ми з високою відповідальністю ставимося до того, що саме та яким чином впроваджуємо в школи. Проведення масштабного моніторингу використання конструкторів Lego, які завдяки фундації сьогодні доступні всім українським першокласникам, допоможе перевірити, які методики працюють краще, які ні. Якщо буде потрібно, навіть удосконалимо впровадження», – зазначила Лілія Гриневич.

Віце-президент The Lego Foundation  також додала, що вона зацікавлена в перевірці, адже для неї важливі позитивні результати.

«Для нас це важливо, адже цей проект здійснив великий вплив на життя українських дітей та дав рівний доступ до можливостей. Ми зацікавлені у продовженні та поглибленні співпраці. При цьому нещодавно у нас сплив термін підписаного Меморандуму у сфері дошкільної освіти. Ми пропонуємо створити та підписати новий довгостроковий меморандум, який включав би всі напрями нашої співпраці та допомагав системно розвивати нашу взаємодію на майбутнє», – додав Каспер Оттоссон Канструп

До перевірки залучатимуть окрему спеціальну групу, у якій учасниками будуть представники МОН, Lego Foundation, науковці, які вивчають методики навчання в початкових класах, а також моніторингові центри. Документ про перевірку мають підписати найближчим часом, інформує «Урядовий портал».

«Важливо, щоб це дослідження було сформовано з огляду на цілі нашої реформи. Інакше кажучи, ми не зможемо поміряти успішність впровадження компетентнісного навчання, якщо перевірятимемо виключно знаннєві показники. Моніторинг має виявляти вплив на розвиток математичної та читацької компетентності, виявляти вплив на залученість дитини до навчання, покращення комунікативних навичок та вміння працювати в групах», – пояснила Міністр.

Нагадаємо, «Терен» писав про те, що дітей перших класів опірних шкіл Тернопільщини забезпечили новими конструкторами. А згодом, учням вручили нові конструктори «Lego Play Box».

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«none» ids=«192009,192010»]

Фото з відкритих джерел та авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео