Віра Олександрович

Тернопільщина: аби почуватися повноцінним, декому потрібна лише робота

222

Про сприяння зайнятості людей з інвалідністю говорили на семінарі із соціальними партнерами. Торкнулися присутні й проблем працевлаштування учасників АТО на Тернопільщині.

Нагадаємо, щороку 3 грудня відзначають Міжнародний день осіб з інвалідністю. В Україні, як і в усьому світі, значну увагу приділяють турботі про осіб з обмеженими фізичними можливостями й забезпеченню їхнього права на працю.

Як повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області, відбулося таке засідання у конференц-залі Будинку праці обласного центру зайнятості. У заході взяли участь представники Головного управління ДФС у Тернопільській області, а саме: заступник начальника відділу адміністрування податку на прибуток, взаємодії з питань трансферного ціноутворення та моніторингу звітності управління податків і зборів із юросіб Ольга Кондратюк, заступник начальника відділу аналізу і прогнозування надходжень податків і зборів із фізичних осіб та єдиного внеску та розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб Андрій Руцький, а також головний державний ревізор-інспектор цього ж підрозділу Василь Мудрий. Представники фіскальної служби розповіли, зокрема, про пільгове оподаткування підприємств, які працевлаштовують людей з інвалідністю.

- Слід зауважити, що робоче місце у таких випадках має створюватися під конкретного працівника з інвалідністю, з урахуванням індивідуальних програм його реабілітації, - наголосили фахівці. – Йдеться про осіб зі стійким розладом функцій організму, зумовленим захворюванням, наслідком травм або із вродженими дефектами, що призводить до обмеження життєдіяльності, потреби в соціальній допомозі і захисті.

Акцент фахівці також зробили на здійсненні господарської діяльності громадських організацій інвалідів. Фахівці докладно зупинилися і на провадженні підприємницької діяльності, виборі системи оподаткування, оподаткуванні зарплати таких працівників.

Учасники семінару врешті дійшли спільного висновку: роботодавцям необхідно сприймати людей з обмеженими фізичними можливостями як професіоналів, які потребують реалізації свого права на працю. Тільки тоді вони почуватимуться повноцінними членами суспільства.

Фото, надане Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео