Оксана Бучко

Тернопільську молодь найчастіше можна знайти в університетах, парках та кафе (інфографіка)

wdsourc

Можливості для молоді досліджували у жовтні представники Молодіжної міської ради та U-Report. Респондентами були молоді люди віком від 14 до 34, які проживають та/або навчаються в Тернополі. Їм поставили 5 питань, які стосуються зацікавлення молодих людей, улюблених місць для розваг та якості навчання.

- Здається, в Тернополі проводиться дуже мало досліджень щодо потреб та становища молоді, - звертає увагу молодіжний мер Тернополя Леся Голик. - Можливо, соціологічні кафедри при університетах займаються такими питаннями, однак, відкритої інформації про такі дослідження немає. На рівні управлінь статистики ведеться лише числове інформування про кількість молоді, в тому числі кількість студентів та школярів, випускників ВНЗ та інше. А от щодо реальних запитів - то їх немає, або вони «невидимі». Тож ми вирішили провести невеличке дослідження згідно з базою даних U-Report в нашому місті.

Результати опитування показують, що 56% молодих людей навчається в університетах. У цій категорії 62,6% осіб зазначили, що мають змогу знайти роботу під час навчання. Водночас не навчаються 25,7% тернополян.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«192554,192555»]

Щодо проведення вільного часу, то більшість говорили про кафе – 56,4%. Також велика частина згадала парки на набережну ставу – 53,2%. Половина молодих людей вважають, що у Тернополі є недостатньо розваг.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео