Оксана Бучко

Тернополян навчатимуть управляти місцевим бюджетом

previewofteren

Оформленню збалансованих пропозицій щодо формування місцевого бюджету навчатимуть тернополян на тренінгу 1 грудня. Його проводитимуть досвідчені спікери, які підготують учасників до участі у бюджетних слуханнях. Адже відтепер їх проводитимуть на постійній основі завдяки ініційованому проекту положення представниками Експертно-аналітичної групи «Акцент» та Коаліції ГО «Тернопільський центр реформ».

Також обов’язкове проведення бюджетних слухань до винесення проекту бюджету на голосування міської ради передбачає статут територіальної громади Тернополя.

Тренінг на тему «Участь громадян в управлінні місцевим бюджетом» відбудеться з 11.00 по 16.15 в офісі Коаліції ГО «Тернопільський центр реформ» (м.Тернопіль, вул.Родини Барвінських, 2).

Досвідчені спікери - адвокат, експерт із місцевого розвитку Ольга Омельчук та голова ГО «Експертно-аналітичної групи «Акцент» Богдан Малиняк - розкажуть про доходи, видатки та призначення місцевого бюджету, основи процесу творення бюджету, можливості громадян долучатися до формування бюджету, процедуру бюджетних слухань у Тернополі, вплив реформи децентралізації на місцеві бюджети. Тренінг буде цікавим і корисним для представників громадських організацій, органів місцевого самоврядування, державних службовців, об’єднаних територіальних громад, журналістів, що висвітлюють теми фінансів та можливості участі громади в самоврядуванні.

Детальна програма – після реєстрації.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео