Великогаївський народний аматорський хор відсвяткував ювілей

920ee6800cfaf7a4e49744f3c2e8706b

30 років разом. Саме стільки проминального часу – слово  до слова, рядок  до рядка, пісня до пісні гуртувався і ставав духовною крицею Великогаївський народний аматорський хор. Сьогодні він є духовним осердям села. Бо народжувався, міцнів і розправляв мистецькі крила разом із становленням України. З цієї нагоди у Народному Домі відбулись святкові урочистості, куди завітали односельці та гості, представники районної та місцевої влади, аби ще раз насолодитись пісенним і неповторним мистецтвом відомого у нашому краї творчого колективу.

Ідея створення сільського хору належить гаївчанину Тарасу Вавриніву. Було це у вже далекому від нас 1988 році.  Першим концертмейстером був Михайло Юрків. Так було започатковано найбільш дієве, завжди актуальне та найстійкіше в селі патріотичне мистецьке товариство, яке згодом діяло як і церковний хор, і діє до нинішніх днів. Гаївський хор став невід’ємною складовою часткою сільської громади. Відтоді без них не обходиться жодний масовий святковий захід у селі.

Багатогранне творче життя хорового колективу не перестає дивувати: участь у Всеукраїнських фестивалях, різноманітних концертних заходах. Мабуть, це і є той головний секрет творчого довголіття, який криється у пісенних витоках нашого народу. А народ і пісня – єдине ціле. Тож яскраве підтвердження цьому народний аматорський хор з Великих Гаїв. І як тут не погодитись зі словами керівника хору,  провідного методиста з вокально-хорового жанру Тернопільського обласного методичного центру народної творчості – Івана Виспінського: «Допоки душа наша любить, співає, допоки ще хочеться жить», пише Валентина Семеняк на сайті Великогаївської громади.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео