Тернопільські рятувальники намагалися врятувати рибалок від небезпеки

4

Сьогодні рятувальники вийшли на замерзлий Тернопільський став, щоб застерегти рибалок, які розпочали зимовий сезон риболовлі на тонкій кризі.

Тернопільських рибалок не лякає сніг, мороз та навіть відлига, вони розпочинають свій зимовий сезон. «Терен» писав, що сьогодні тернополяни ловили рибу на ставу, не задумуючись про недостатньо товстий льодяний покрив.

Саме тому рятувальники провели для них комплекс профілактичних бесід, щоб попередити загибель людей на водоймах у зимовий період.

1
1

Варто пам’ятати, що на лід можна виходити лише тоді, коли його товщина досягне 7 см. Зазвичай лід білого або жовтуватого кольору недостатньо міцний, а от синюватий або зеленкуватий відтінок означає, що лід міцніший, інформують на сайті Управління ДСНС України в Тернопільській області.

Якщо ви вже ж таки провалились під кригу – не потрібно панікувати та старатись уникнути занурення з головою. Старатись вилізти на лід, наповзаючи на нього грудьми та витягати поступово ноги на поверхню. Якщо вам вдалося вибратись – відповзіть в той бік звідки прийшли, ймовірно там міцніший лід.

3
3

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео