На Тернопільщині знову страйкують листоноші

пошта2

Оновлений графік роботи, зарплата менше мінімальної, через яку неможливо оформити субсидії, та нескінченні обіцянки спонукали листонош Почаївського відділення «Укрпошти» до кардинальних дій.

«Та ніхто при цьому не враховує, що фактичні обсяги роботи залишаться незмінними: не зменшиться кількість періодичних видань, що доставляються, замовної кореспонденції, пенсій та інших виплат (а в навантаження до пенсій дорогі, нікому не потрібний товар, який листоноші повинні «впарювати» пенсіонерам), рахунки за телефон та комунальні послуги», – розповідають працівники пошти.  

Також листоноші наголошують, що за такого графіку вони впораються з усім обсягом роботи. А на четвер, який тепер стане вихідним, припадає найбільший осяг доставки на дільницях. Працівники Почаївської пошти кажуть, що не мають жодних соціальних гарантій, а заробітна платня в середньому 2 тис. грн на руки.

«Ніякі соціальні гарантії листоношам не надаються: жодних відпусток, жодних лікарняних, навіть субсидію оформити неможливо через те, що зарплата менша від мінімальної. Скільки може тривати таке свавілля? Хто оцінить те, що листоноша ризикує власним життям, підписуючись за державні гроші? Поки рішення не переглянуть і не доведуть зарплати до нормального людського рівня, листоноші обіцяють скористатися своїм правом на звільнення і через два тижні пошту у Почаєві носити буде нікому!», – застерігають почаївські працівники.

Нагадаємо, раніше листоноші у Почаєві уже вдавалися до страйку. Тоді їхні вимоги були такими ж, як і сьогодні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео