Віра Олександрович

Діти не повинні жити тільки з телефоном, впевнений видавець із Тернополя (фото, відео)

Хочете зробити своїй малечі цікавий подарунок з нагоди Дня святого Миколая? Жоден презент не може бути кращим за книжку. Тим паче, якщо вона – особлива!

– Діти не повинні жити тільки з телефоном, – каже директор тернопільського видавництва «Джура» Василь Ванчура. – Треба все зробити для того, аби ця книга «пішла в люди»…

Прес-конф
Прес-конф

Репрезентація нової книги Сергія Сірого, яку він уже не встиг побачити – «Слоненятко Роні», відбулася сьогодні, 5 грудня, у приміщенні Тернопільського прес-клубу. Приурочили цю подію річниці від дня смерті відомого місцевого поета і журналіста. Однак сум поминальної дати освітила радість від того, що творчість письменника – жива і ще довго тішитиме нас у його піснях і віршах. Саме на цьому акцентувала «муза» Сергія Сірого – відома тернопільська журналістка, вдова поета Галина Сіра.

Нагадаємо, про творчість Сергія Сірого «Терен» писав неодноразово, адже у доробку автора – понад 200 пісень і кілька поетичних збірок (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Також ми повідомляли, що 4 грудня 2017 р. після важкої, виснажливої хвороби поет-пісняр, якому було лише 58 років, відійшов у вічність. І що цікаво, рівно через рік, саме 4 грудня побачила світ книжка віршованих казок – перше видання літератора у такому жанрі. На думку Василя Ванчури, так мало бути, бо цього хотів автор, коли лише задумував свій твір.

– Знаєте, що я роблю ввечері, після важкого дня? Читаю казки. Чесно! – зізнається видавець. – Тому я впевнений, що треба щепити дітям любов до читання. Книги несуть доброту у цей світ…

Швець
Швець

Сергій Сірий розумів дітей і дійсно знав, що їм сподобається, вважає Надія Швець – сестра поета. До речі, вона сама працює із малечею, адже є фахівцем бібліотечної справи.

– Сергій свого часу подарував нашій бібліотеці аудіозаписи своїх казок, – розповідає вона. – Коли ми їх вмикаємо, то реакція дітей – неймовірна.

Галина
Галина

Атмосфера заходу була дуже теплою, адже поряд зі спогадами про Сергія Сірого звучали і думки про видання інших творів автора – людини, яка була щедро обдарована Богом різними талантами. Адже він не лише володів рифмованим словом, а й непогано малював.

До речі, придбати «Слоненятко Роні», а також інші видання «Джури» (це видавництво уже вивело у світ кілька дитячих видань і планує друкувати інші – прим.) можна навіть через інтернет. Тоді книжки коштуватимуть трішки дешевше, ніж у крамницях. А цей аспект нині дуже важливий для багатьох українських родин, визнає Василь Ванчура.

Варто додати, що дуже яскраві оригінальні ілюстрації до книжки створила тернопільська художниця Леся Носихіна. Саме завдяки її праці видання відразу впадає в око.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео