Віра Олександрович

Дах у Тернопільській обласній раді ремонтують так, як мокре горить (фото, відео)

Якщо дах конференц-зали, що на вулиці Грушевського, 8, будуть ремонтувати так, як це роблять зараз, то сесії Тернопільської обласної ради там зможуть проводити аж через кілька місяців.

Нагадаємо, «Терен» повідомляв, що на ремонт даху цього приміщення виділили 5 млн грн (читайте ТУТ прим.). Не секрет, що ці роботи завдають чималих незручностей депутатам і представникам громадськості, адже рада змушена проводити виїзні засідання (читайте ТУТ і ТУТприм.). Працювати ефективно під час таких зібрань неможливо хоча б тому, що немає електронної системи «Віче». Забезпечувати підрахунок голосів і встановлення результатів голосування «вручну» зобов’язані члени лічильної комісії, а це – надто довго.

Ремонт2
Ремонт2

Втім, як пересвідчився кореспондент «Терену», майстрів, очевидно, ніхто не підганяє. Так, близько 15:00 сьогодні, 7 грудня, на даху працювали лише троє людей. Хтось згрібав сніг, хтось носив мішки. Причому робили вони це доволі повільно (можна пересвідчитися на відео – прим.)

Ремонт1
Ремонт1

Перепрошуємо у читачів за якість фото і відео, адже їх довелося робити здалеку, причому через брудне товсте скло вікон. Конференц-зала розташована у дворі будівлі «білого дому», куди немає вільного доступу. До того ж, приміщення – доволі високе.

Зважаючи на нинішні темпи робіт, можна припустити, що ремонт на даху швидко робити ніхто не планує. Отже, надважлива бюджетна сесія обласної ради, де ухвалюватимуть кошторис Тернопільщини на 2019 рік, теж відбудеться «на виїзді».

До слова, четверте пленарне засідання 10-ї сесії обласної ради о 10 годині має розпочатися у приміщенні Почаївського будинку культури у понеділок, 10 грудня. Зібрати депутатів у Кременецькому районі за адресою: Почаїв, вул. Шевченка, 2 вирішили згідно із розпорядженням керівника найвищого представницького органу краю Віктора Овчарука.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео