Що чекає тернополян на вихідних

b9fe2985-b6b5-4393-9677-8c8dc7b8ca42

Вечірки, вистави, концерти, культурні та спортивні заходи ще ніхто не відміняв. Саме тому, варто вийти за рамки домашнього комфорту та поринути у атмосферу розваг і веселощів. Зігрівайтесь!

До Вашої уваги події вихідного дня:

8 грудня

KUTAISI «Грузинське Різдво»

19:00 Тернопільський міський палац культури «Березіль» ім. Леся Курбаса

Державний ансамбль пісні  і танцю Грузії KUTAISI із програмою «Грузинське Різдво».

JazzBez afterparty 2018

22:00 Арт-бар «Коза»

Одна з наших улюблених традицій - джемові вечори у Koza Bar одразу після фестивалю JazzBez Ternopil 2018 | ДжазБез Тернопіль 2018 Настрій задає збірна тернопільських джазменів BRIO band, а підхоплюють імпровізацію запрошені артисти.

Вхід вільний.

Mc Tanya Malinina

22:00 Нічний клуб «Pulse Club»

Вхід до 23:00 безкоштовний, після - для чоловіків - 110 грн, для жінок - 80 грн. Dj Air, Dj Volkov, Dj Presto.

Гурт «Мама Мія»

19:00 Паб «Хмільне щастя»

Вхід вільний.

JazzBez Ternopil 2018

19:00 Арт-бар «Коза» Ресторан «Шинок» Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка Ресторан «Bunkermuz»

XVIII Міжнародний джазовий фестиваль JazzBez у твоєму місті! Зустрічай зиму з джазом!

Програма фестивалю

7 грудня: Antonio Flinta Quartet (Італія)

Jonas Cambien Trio (Норвегія)

08 грудня: Ark Ovrutski New York Quartet feat. Benny Benack (США)

Logan Richardson blues People (США)

09 грудня: Leléka (Берлін, Німеччина)

Silhouette and Vinx (США-Угорщина)

Придбати квитки можна  у касі Драмтеатру, ЦУМі (1 поверх).

Документальна виставка до 100-річчя ЗУНР

12:00 Державний архів Тернопільської області

Відкриття виставки «Листопадовий зрив» (до 100-річчя проголошення Західно-Української Народної Республіки).

Читання книжки Джесіки Таунсенд «Невермур»

16:00 Книгарня «Є»

Фантастична історія про цікаву та добру дівчинку Морріґан, яку звинувачували у всіх нещастях, що траплялись у її місті. Хто ж вона насправді? Чим особлива? Що таке дивія? Спробуємо дати відповіді на ці питання на нашій зустрічі. А ще ми будемо робити вітальні листівки, адже зимові свята вже не за горами

Вечір живопису у стилі Соні Делоне «Свобода кольору»

19:00 вул. Шевченка, 4/1(Синя пташка)

Кольори і яскрава геометрія! Можливо, це саме те, що потрібно вам цієї зими! Знайомі з Сонею Делоне? Це художниця-авангардистка та дизайнерка, українка, перша жінка-мисткиня, що мала персональну виставку в Луврі. ЇЇ абстракції водночас приковують і звільняють, зачаровують і знімають пелену стереотипів! Один з самих стильних та незвичайних івентів у «Птасі»! Для тих, хто прагне розвивати свої бачення.В и не можете цього пропустити! Дрес-код - барвиста геометрія. Всі матеріали включено. Участь - 280грн.

Rubber Ducking QA Meetup #1

16:00 IT House

Перша подія, вже в суботу 8-го грудня у IT House. Наші супер круті спікери розкажуть вам про автоматизацію тестування і різні круті штуки в ньому. Вхід вільний.

Булінг - запобігання, подолання

09:30 вул. Сахарова, 2 (Тернопільський обласний центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю)

Громадська організація «Українська сімейна академія», Тернопільський обласний центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю, Українська спілка психотерапевтів Тернопільська філія, Обласний медичний центр для лікування і реабілітації учасників АТО запрошують на Всеукраїнську науково-практичну конференцію на тему:  «Булінг у дитячих (дошкільних, шкільних), молодіжних та робочих колективах. Запобігання. Подолання». Рекомендовані напрямки доповідей:- Підходи до запобігання та подолання.- Структура булінгу.- Наслідки подолання.- Відповідальність.

Заняття з оздоблення краю закруткою, відкритим морщенням

13:30 ГО «Школа борщівської народної сорочки»

Цієї суботи, 8 грудня, ми будемо вивчати, як оздобити край сорочки закруткою, відкритим морщенням із регульованою шириною. Розпочинаємо о 13.30 год. Тривалість - 2 год. Усі матеріали надаємо.

Майстер-клас з декупажу «Новорічні подарунки»

14:00 Творча крамниця «Handmade story»

Ціна від 150грн, залежить від того, яку заготовку оберете декорувати. Вік від 8 років і до 99) Декоруємо від новорічної іграшки до ящика на різні потрібні речі. Субота 8.12.2018р. о 14.00год.

Школа вихідного дня

10:00 Школа «ThinkGlobal»

У школі ThinkGlobal триває набір у школу вихідного дня для дітей віком від 5 років. Школа вихідного дня - це чудова можливість відчути і зрозуміти школу зсередини, побувати по-справжньому у цьому середовищі, а ще - провести час цікаво, весело і з натхненням. Щосуботи з 10.00 до 13.00 діти відвідуватимуть чотири різних заняття, на яких:- Створюватимуть абетку своїми руками;- Вивчатимуть англійську мову у форматі speaking club;- Розгадають десятки хитрющих логічних загадок та зрозуміють, де живе математика у їхньому світі;- Будуть активно творити на заняттях з циклу “creative time” - (комплекс різнопланових уроків від “hand-made”). Вартість навчання - 250 гривень за один день. У вартість включені всі матеріали та додатки, а також фрукти, печиво, інші смаколики для підтримки сил та енергії дітей.

Майстер-клас «Йогурт на кухні»

14:00 ПрАТ «Тернопільський молокозавод»

Набридло витрачати весь свій вільний час на кухні? Приходь за свіжими ідеями 8 та 9 грудня з 14:00 по 18:00 де вправний шеф-кухар продемонструє створення швидких та корисних страв на основі Білого йогурту! Майстер-клас, дегустація та розіграш призів проведуть Arevik Arzumanova та Natasha Kalinina» Приходь до нас! Позитивні емоції гарантовано!

Тренінг «Запити на інформацію: як правильно оформити запит та захистити своє право на отримання інформації»

13:00 вул. Родини Барвінських, 2 (ДІЙ - Тернопіль)

Доступ громадян до інформації забезпечується українським законодавством. Відхилений запит на її отримання чи неповні дані не завжди є правомірними. Тернополян запрошують на тренінг, де навчать ефективно використовувати цей механізм. У суботу, 8 грудня о 13 годині в приміщенні Коаліції ГО «Тернопільський центр реформ» (вул. Родини Барвінських, 2) відбудеться тренінг «Запити на інформацію: як правильно оформити запит та захистити своє право на отримання інформації». На заході буде:- висвітлено у доступній формі ключові положення Закону України «Про доступ до публічної інформації»,- роз’яснено, на які закони потрібно посилатись, щоб працювати із запитами на інформацію,- визначено, як правильно подавати запит та як оскаржувати відмову у наданні відповіді на запит,- розглянуто успішні приклади судових справ по доступу до публічної інформації. Тренерка Юзвяк Тетяна - адвокат Правової асоціації «Паритет» (м. Рівне), більше 10 років займається представництвом ЗМІ та журналістів в судах, має досвід тренерської діяльності з питань правової безпеки журналістів, правового регулювання журналістських розслідувань у сфері корупції, роботи журналістів у мережі Інтернет, висвітлення виборчих компаній, доступу до публічної інформації та інших юридичних аспектів журналістської діяльності. Запрошуємо активних тернополян та представників ЗМІ до участі, попередньо зареєструвавшись за посиланням

Равликова школа: Як заробити більше 1 000 000 з гектара?

10:00 Спортивно-розважальний комплекс «Каруна»

Бажаєш відкрити равликову ферму? Хочеш отримати унікальні знання та підтримку? Вперше в Україні є можливість пройти глибоку 2 денну школу, із можливістю долучатись до щомісячних зустрічей онлайн та офлайн по обміну досвідом, та отримати все для впевненого старту. Буде цікаво та корисно для тих хто хоче відкрити домашній бізнес на додатковій основі, так і тим,  хто бажає запустити високорентабельний фермерський проект. Найбільш цінний в цій справі досвід і подальша можливість спільного експорту в країни Євросоюзу. Тому Ми готові ділитися напрацюваннями, чи допомогти розробити бізнес план, та посприяти на етапі впровадження. В Україні цей бізнес тільки зароджується. Якщо Ти готовий до нового та перспективного, любиш стабільний та прогнозований бізнес, вмієш навчатись, та швидко впроваджувати набутий досвід - тоді реєструйся за посиланням.

Сорочка від А до Я

13:30 проспект Злуки, 49 (Свято-троїцький духовний центр УПЦ КП)

На цьому майстер класі ви навчитесь: знімати мірки для крою традиційної сорочки дізнаєтесь що робити, коли сорочка потрібна вам, а ваші мірки немає кому для вас зняти які припуски на шви і на усадку потрібні при крої в залежності від типу тканини способи розкладки викрійки на старовинних і сучасних полотнах в залежності від їх ширини. Розрахунок потрібного метражу для крою  що робити коли старовинне полотно завузьке вдосконалення старовинного крою під сучасні реалії двадцять хвилин питань та відповідей Ці, та інші питання ми розглянемо на майстер-класі.

Визначення соціотипу. Профорієнтація. Психологічна сумісність

15:00 Медіа лабораторія палацу культури «Березіль»

Запрошуємо всіх на нову соціонічну зустріч, яка відбудеться цієї суботи! Ця зустріч присвячується визначенню соціотипів, наданню рекомендацій по профорієнтації та психологічній сумісності. Запрошуємо відвідати наше заняття всіх охочих - вхід для всіх вільний!

English Speaking Club

17:30 Тернопільська обласна бібліотека для молоді  Бібліотечний ресурсний центр «Вікно в Америку»

Відкритий турнір з настільного тенісу

10:00 Тернопільський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»

Відкритий турнір з настільного тенісу серед юнаків та дівчат.

Тренування в басейні на каяках разом із #TureTeam

 19:00 Комунальний заклад Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2»

Запрошуємо активних та завзятих, а також тих, хто не встиг влітку насолодитись тренуванням на тернопільському ставі до тренування на каяках у басейні, які відбуватимуться щосуботи. Вартість разового тренування: 300 грн з особи (у вартість входить оренда каяка, весла, жилета та спідниці, робота інструктора)4 відвідування підряд - 900 грн; Заняття включатиме:- відпрацювання техніки греблі;- навчання «ескімоського» перевороту;- відпрацювання навиків веслувального слалому.- навчання гри в кануполо; З собою потрібно мати:- тапочки в басейн;- полотенце;- засоби особистої гігієни;- шапочка для плавання;- прищепка на ніс;- купальник/плавки (неопренового гідроодягу брати не потрібно).Зголошуйтесь завчасно за номером нижче. Кількість місць обмежена. Діє 100% передоплата за тренування (перерахунок на картку, деталі після зголошення).

Відкритий 5km забіг Ternopil runday! / Free 5km run

Площа на набережній перед Центральним причалом

runday - це національна спільнота бігунів та волонтерів з єдиною місією: зібрати 1 мільйон людей, які регулярно бігають або ходять 5 кілометрів. Ternopil runday - це пробігтися 5км по найбільш безпечній та екологічній біговій локації у Тернополі. Це зустріти бігових друзів, познайомитися з досвідченими атлетами, долучитися до бігової спільноти, дізнатися про найцікавіші бігові заходи, знайти тренувальний клуб у своєму районі та весело провести час у дружній компанії. При цьому бігати не є обов'язковою умовою, натомість дуже цінується волонтерська допомога: засікати час, сканувати учасників, роздавати токени, фотографувати та проводити розминку/заминку, бо runday - це соціальний проект, який тримається на волонтерській ідеї! (більше про волонтерство: https://runday.org/volunteering/)Тож, щосуботи зранку ми збираємось: площа на набережній перед Центральним причалом (як спуститись сходами з фонтаном «Каскад»).Знайомимося, робимо групову розминку та біжимо 5км! Час кожного фінішера фіксуємо та викладаємо на сайті runday.org. Крім того, ми прагнемо фіксувати наші емоції, і дуже вдячні, коли учасники позначають на світлинах себе, друзів і знайомих...Ми бігаємо за будь-яких погодних умов! Наші заходи ми ніколи не відміняли та не переносили... Долучитися дуже просто:- безкоштовно зареєструватися (достатньо 1 разу на всі забіги, навіть на інших локаціях)- не зважати на погоду, настрій чи на жодні обмеження щодо віку або спортивної форми...- дістатися вчасно до точки збору (локація на Google maps).

Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби В.Д. Дем`яного

09:00  Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка

ХVIIІ Всеукраїнський юнацький турнір з греко-римської боротьби, пам‘яті шестиразового чемпіона України, майстра спорту В.Д. Демяного.

Кубок Абриколь 2018

10:00  Більярдний клуб «Абриколь»

Відкритий традиційний всеукараїнський турнір. Дисципліна - вільна піраміда. Реєстрація учаснииків - до 9:30 год. 8 грудня.

Чемпіонат України з футзалу серед юнацьких команд U-13

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №27 ім. Віктора Гурняка

8 грудня 2018 р. відбудеться перший домашній матч команди “ДЮСШ” Тернопіль (U-13) з командою ДЮСШ «Освіта» Чернівці у Чемпіонаті України з футзалу серед юнацьких команд U-13 сезону 2018/2019 р.

Акція «Миколай про тебе не забуде»

16:00  Храм священномученика Йосафата

Допоможемо Миколаєві у 2018 році прийти до усіх-усіх діток в Тернополі. Вже цієї суботи, 24 листопада, в місті стартує акція «Миколай про тебе не забуде». Триває пошук волонтерів для першого пакування пряників. Його розпочнуть о 16 год. в церкві Йосафата. Тож запрошуємо молодь віком від 15 років стати помічниками Миколая. Зареєструватись охочі можуть за посиланням. Обов’язками помічників є збір складників подарунків (іграшок, солодощів, засобів особистої гігієни, шкільного приладдя тощо), пакування їх та вручення діткам. До слова, у Тернополі акцію проводять вже 14-ий рік поспіль. Миколай протягом неї відвідує домівки дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей-сиріт та напівсиріт, дітей з сімей, котрі опинились у скрутному становищі. Списки оновлюють щороку. Загалом в Тернополі проживає близько 2 тис. потребуючих дітей віком до 12 років. У 2018 році запланували такі заходи:- збір складників подарунків (8.11-15.12);- реєстрація волонтерів (Помічників на Фабриці, під час розвезення подарунків та водіїв);- випічка, пакування та продаж пряників (24.11 – 17.12);- «Майстерні Св. Миколая» - творчі гуртки, розваги та ігри для розвитку дитини (проводяться для усіх бажаючих) (11-15.12);- складання подарунків на Фабриці Св. Миколая (15-18.12);- вручення подарунків дітям (18-19.12).Фабрика Св. Миколая відкрита в храмі Св. Свмч. Йосафата (вул. Лучаківського), довідки за телефоном.

Майстер-клас для дітей «Розпис лляної торбинки-сумочки»

12:00  Творча крамниця «Handmade story»

Проведемо вихідні із користю! Новорічні майстер-класи в Творчій крамниці «Нandmade story».Субота о 12.00 год. майстер-клас для дітей «Розпис лляної торбинки-сумочки». Ціна 150 грн. Вік від 6 років якщо з батьками і від 8 років, якщо самостійно. Запис за нижчевказаним телефоном.

English Speaking Club

14:00 вул. Руська, 16а (Мовно-консультаційний центр «Іноземні мови за чашкою кави»)

Ваша дитина вивчає англійську в школі, але боїться заговорити англійською мовою під час подорожі? Ви хочете, щоб ваш син або дочка з інтересом вивчали англійську мову? Ми запрошуємо Вас у наш клуб «English Speaking Club»!На зустрічах ми намагаємося створити таку атмосферу, в якій дитині буде комфортно освоювати та практикувати англійську мову. Та база, яку отримує дитина на початковому етапі освоєння мови, залишається з нею назавжди. Зустрічі в клубі містять комунікативні ігри на англійській мові, міні-сценки, пісні, вірші, творчі ігри. Мета клубу: зняття мовного бар'єру, активізація словникового запасу, підвищення інтересу до вивчення іноземних мов. Вік учасників: 3-5 клас. Вартість: 100 грн

Адвентова DIY-майстерня

11:00 Європейська Креативна Школа «Unicum»

Грудень зачаровує очікуванням зимових свят! Вловлюєте у повітрі аромат хвої, мандаринок та імбирного печива? Саме у грудні ми відчуваємо потяг до затишних товариських посиденьок, ароматного чаювання та рукотворення! І якщо ви хоча б раз не виготовляли щось у грудні руками - чи то пряники, чи то снігову фортецю - ви не жили. Якщо вам хочеться створити своїми руками затишний зимовий декор, неповторний мімішний подарунок подрузі, виняткову річ собі чи рідним, вам неодмінно слід завітити у нашу майстерню. Поділимось з вами: професійними порадами і допоможемо створити красиву річ ідеями, лайфхаками та рекомендаціями щодо виготовлення речей з підручних матеріалів у техніці «зроби сам» печеньками, які дбайливо випечемо для наших творчих оказій Вартість 1 творчої зустрічі: 200 грн. Абонемент на 4 творчих зустрічі у грудні: 700 грн. Усі матеріали, заготовки та користування інструментами включено у вартість!

Побажання, закодовані у вишивці. Ялинкові прикраси

16:00  Творча майстерня «Палітра тепла»

Ялинка - у вишитті! Мрія справжнього українця. А чи знаєте ви, що у вишивку можна закласти слово. Буквально! Із літер тут утворюються візерунки. На фото, приміром, слово «Щастя». Вишити можна весь список побажань! Проведе заняття уже відома тернополянам майстриня Ольга Сорожкевич. Знають її завдяки вишитим іменам. У такий же спосіб вишивальниця створює кулони, запонки, браслети, де в орнаментах «закодовані» імена власників прикрас. Усі таємниці своєї справи майстриня розкриє у нас! У творчому колективі будемо разом вбирати ялинку у щастя! Вартість майстер-класу 150 грн.

Дитячий майстер-клас із виготовлення ялинкової прикраси з лампочки

15:00 Кав'ярня-кондитерська «КолЄжанка»

Будемо малювати пейзаж. Проводить Ольга Чіркова і Добрі Дрібнички. Приводьте своїх малюків віком 7-12 років. Попередній запис обов'язковий! Вартість участі 200 грн.

 

9 грудня

Вистава «Айболить проти Бармалея»

Початок о 12:00 та 14:30. Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Казка для дітей віком від 4 років та їх батьків. Вартість квитка - 25 грн. Ну, хто ж із самого дитинства не знає казку про доброго лікаря Айболита і злого, але дуже кумедного розбійника Бармалея? Знають і люблять усі - і дорослі, і діти! Тепер у них є неповторна можливість не тільки перечитати улюблену казку, а й зустрітися з її незрівнянними героями на сцені. Квитки можна придбати у касі театру.

Leléka

19:00 Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Українсько-німецький етно-джазовий бенд LELÉKA – це одне із найяскравіших відкриттів цьогорічного Jazz Bez. Проект народився на початку 2016-го у Берліні. А вже у вересні 2017 року бенд отримав перемогу на легендарному фестивалі етнічної експериментальної музики Creole - Global Music Contest. А ще через півроку музиканти вибороли першу пермію Всеєвропейського молодіжного джазового фестивалю у Бургхаузені - 10. Europäischer Burghauser Nachwuchs-Jazzpreis 2018. Замовлення квитків та додаткова інформація за нижчевказаним номером телефону.

Ліга сміху. Фінал

19:00 Тернопільський міський палац культури «Березіль» ім. Леся Курбаса

Квитки можна придбати в: ЦУМі (від. «Konica»), ПК «Березіль», м-н «Konica» (вул. Київська).

Вхід вільний.

22:00 Нічний клуб «Pulse Club»

Вас розважатимуть:   - Dj Rula - Dj Air   Вхід до 00:00 год безкоштовний.

Виступ гурту «Bugs and Bunny»

19:00 Паб «Хмільне щастя»

Вхід вільний.

Документальна виставка до 100-річчя ЗУНР

12:00 Державний архів Тернопільської області

Відкриття виставки «Листопадовий зрив» (до 100-річчя проголошення Західно-Української Народної Республіки).

Набір у клуб МАК (метафорично-асоціативні карти)

16:00 Громадська організація «Психологічна майстерня «Джерело»

Набір у клуб для індивідуальної психологічної роботи, використовуючи МАК — метафоричні асоціативні карти. Під час роботи клубу ви зможете:- попрацювати над собою для розвитку впевненості у собі, адекватної самооцінки, плекання любові до себе та власних проявів,- пропрацюванння питань партнерських стосунків з метою покращення взаємодії та розуміння один одним- вирішення конфліктних ситуації - робота з кризовими станами. Опрацювання власних страхів, образ, вини.- розкриття власних ресурсів, прояв творчості-опрацювати власне призначення та наблизитися до мрії. Після проходження Ви ніколи не будете таким, як у минулому. Ви покращити власну версію себе! Ви більше зрозумієте себе! Чи покращіть це якість життя? Безумовно! Безпечна атмосфера в групі забезпечить підтримку в проблемних ситуаціях, ви почуєте іншу точку зору та отримаєте обмін життєвим досвідом і ресурс для рішучих дій. Тривалість клубу 3 місяці. Зустрічі відбуватимуться 1 раз на тиждень. Кількість учасників 6-9.Ведуча: Оксана Бількевич - психолог, бізнес-тренер, танцювально-руховий психотерепевт, спеціаліст з МАК, навчаючий тренер Міжнародної психологічної асоціації проективних методик, засновниця Всеукраїнського фестивалю психологічних ігор. Приходьте, попрацюємо з МАК....Графік узгоджується з групою.

Жіноча локація - Радіус для 40-річних

17:00 Косметологічний центр «Prestige»

100 справ у годину, безліч зустрічей і мандрівок. Мені сорок і я маю все - найдорожчих людей, улюблену роботу, затишну оселю. Залишається час на себе! Відкрийте Радіус для 40-річних у Косметологічний центр Prestige вже цієї неділі о 17.00. Корисна інформація про догляд за обличчям та ніжками, цікавинки з новорічного декору від дизайнерів Етномайстерня «Коза-Дереза», солодкий фуршет, фотозона, нові знайомства - це 120 хвилин вашого недільного вечора. І безлімітний настрій аж до новорого року!

Майстер-клас із виготовлення ялинкової прикраси у техніці вітражного розпису

12:00

Ти хочеш створити ялинкову прикрасу своїми руками? І щоб це будо щось особливе? Вперше в неділю відбудеться майстер-клас із виготовлення ялинкової прикраси у техніці вітражного розпису від Ліліани Антонів. Ви самостійно розпишете новорічну іграшку, опануєте техніку розпису по склу, накладання позолоти, і отримаєте ексклюзивну, ялинкову прикрасу , зроблену з любов'ю, наділену вашим теплом, енергетикою, яка стане справжньою окрасою вашої зеленої красуні та оберегом! А можливо Ви хочете порадувати когось з рідних, близьких, друзів таким особливим подарунком!? Іграшка буде запакована та матиме сюрприз всередині, окрім того, кулька не б'ється! За умови попередньої оплати вартість становитиме 300 грн. В день проведення ціна участі становитиме 350 грн. З собою необхідно взяти гарний настрій, все решта я приготую для Вас! Про місце та час проведення майстер-класу буде повідомлено додатково.

Хочеш бути здоровим? Загартовуйся!

15:00 Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека  (2 поверх, сектор періодики)

Клуб «Практична мудрість» запрошує на чергову зустріч.

В програмі: - Хочеш бути здоровим? Загартовуйся! Замість того, щоб купувати дорогі ліки, можна спробувати безкоштовний та дієвий спосіб покращення стану здоров'я. Тож, як і коли розпочати загартування, а також на що слід звернути увагу, ви дізнаєтесь цієї неділі.

- Практики розслаблення. Ви дізнаєтесь про прості практики релаксації та вмиротворення, які зможете застосовувати вдома.

- Корисні смаколики. Як завжди буде дегустація! Вхід вільний (Якщо маєте можливість та бажання, можете долучитись благодійними внесками до розвитку клубу)

Майстерня янголів

14:00 Тернопільська міська централізована бібліотечна система

В очікуванні норічно- різдвяних свят створимо собі чудову атмосферу спокою і добра за захопливим заняттям - виготовленням янголів. Наші креативні берегині Алла Шушкевич, Наталя Грицишин та Надія Луцишин поділяться своїми вміннями і допоможуть кожному створити ангелика за своїм смаком. Для заняття потрібно клаптики білої або світлої тканини, мереживо, стрічки, органза або фатин для крил, горіхи, вата, синтепон, міцні білі , червоні та люрексові нитки, шнурочки, ножиці, за бажанням голки.Як завжди у нас ви знайдете хороший настрій , кавування з домашніми смаколиками, душевні бесіди та своїх чарівних ангеликів. Не проґавте! Краще прийти і побачити все самому, ніж потім почути, як було файно, від інших.

Як вдало фотографувати дітeй вдома? Профeсійні поради фотографа

14:00 Громадська спілка Молодіжний центр «Тернопіль»

Що будемо розглядати? як створювати емоційні фотографії щасливих дітей; нові ідеї та традиційні сюжети для фото; найбільш поширені помилки при зйомці; фотоапарат чи смартфон? зйомка- це лише 50% результату, що робити з відзнятим матеріалом? функції смартфона для елементарної обробки фото; надійне зберігання електронних архівів або як не втратити все разом з телефоном сучасні види оформлення фотографій (фотобуки) Вартість - 300 грн (оплата на картку Приват).

Фотопрактика. Ручний режим вашої фотокамери

11:00 Ресторан «Bunkermuz»

План заняття: 1. Ручний режим vs AUTO. Переваги/недоілки. Фото, які неможливо зробити без ручного режиму.2. Експозиція. Налаштування, які впливають на експозицію: діафрагма, витримка, ISO. фізична суть і властивості кожного параметру; як керувати цими параметрами на вашій камері; як взаємодіють ці параметри між собою і як їх поєднувати. 3. Практика: зйомка конкретних практичних завдань, які спрямовані на розуміння кожного параметру та їх взаємодії.4. Аналіз отриманого результату. Баланс білого. Підсумок. Питання/відповіді. Час проведення фотопрактики: 9 грудня з 11 до 16 год. Вартість участі при реєстрації до:15.11 - 500 грн.25.11 - 600 грн.09.12 - 750 грн.

Клуб Business English

13:00 Тернопільська обласна бібліотека для молоді  в бібліотечному ресурсному центрі «Вікно в Америку»

В бібліотечному ресурсному центрі «Вікно в Америку» — Клуб Business English (Олег Гужда).

Відкритий турнір з настільного тенісу

10:00 Тернопільський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»

Відкритий турнір з настільного тенісу серед юнаків та дівчат.

Кубок Абриколь 2018

10:00 Більярдний клуб «Абриколь»

Відкритий традиційний всеукараїнський турнір. Дисципліна - вільна піраміда. Реєстрація учаснииків - до 9:30 год. 8 грудня.

Акція «Миколай про тебе не забуде»

16:00  Храм священномученика Йосафата

Допоможемо Миколаєві у 2018 році прийти до усіх-усіх діток в Тернополі. Вже цієї суботи, 24 листопада, в місті стартує акція «Миколай про тебе не забуде». Триває пошук волонтерів для першого пакування пряників. Його розпочнуть о 16 год. в церкві Йосафата. Тож запрошуємо молодь віком від 15 років стати помічниками Миколая. Зареєструватись охочі можуть за посиланням. Обов’язками помічників є збір складників подарунків (іграшок, солодощів, засобів особистої гігієни, шкільного приладдя тощо), пакування їх та вручення діткам. До слова, у Тернополі акцію проводять вже 14-ий рік поспіль. Миколай протягом неї відвідує домівки дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей-сиріт та напівсиріт, дітей з сімей, котрі опинились у скрутному становищі. Списки оновлюють щороку. Загалом в Тернополі проживає близько 2 тис. потребуючих дітей віком до 12 років. У 2018 році запланували такі заходи:- збір складників подарунків (8.11-15.12);- реєстрація волонтерів (Помічників на Фабриці, під час розвезення подарунків та водіїв);- випічка, пакування та продаж пряників (24.11 – 17.12);- «Майстерні Св. Миколая» - творчі гуртки, розваги та ігри для розвитку дитини (проводяться для усіх бажаючих) (11-15.12);- складання подарунків на Фабриці Св. Миколая (15-18.12);- вручення подарунків дітям (18-19.12).Фабрика Св. Миколая відкрита в храмі Св. Свмч. Йосафата (вул. Лучаківського), довідки за телефоном.

Майстер-клас з декупажу «Новорічні подарунки»

14:00 Творча крамниця «Handmade story»

Ціна від 150грн, залежить від того, яку заготовку оберете декорувати. Вік від 8 років і до 99)Декоруємо від новорічної іграшки до ящика на різні потрібні речі. Субота 8.12.2018р. о 14.00год. Неділя 8.12.2018р. о 15.00год. Ціна від 150грн, залежить від того, яку заготовку оберете декорувати. Вік від 8 років і до 99)Декоруємо від новорічної іграшки до ящика на різні потрібні речі.

Запрошуємо на безкоштовне заняття із Мегашвидкочитання

16:00 IT House

Мегаскорочитання, скоромислення, мегапам'ять від 8 до 16 років. Ми гарантуємо, що ваша дитина:- в 3 рази покращить швидкість читання- паралельно зможе вирішувати декілька задач- збільшить ємність пам'яті - на 30% скоротить час виконання домашніх завдань- покращить успіхи у навчанні. Прийдіть на заняття та самі в цьому переконайтесь.

 Дитячий майстер-клас з приготування «Хачапурі По-Мегрельськи»

12:00 Грузинський ресторан «Хінкальня»

Вже цієї неділі ми запрошуємо Вас на наш майстер-клас з приготування Хачапурі По-Мегрельськи. Якщо Ваші дітки мріють навчитись готувати страви грузинської кухні та стати ВАХ-кулінаром, тоді ми чекаємо саме на Вас. Буде весело, цікаво та смачно! Вартість - 70 грн.

Весела неділя

17:00 Дитячий розважальний центр «Мадагаскар»

У гості завітають милі сніговички у центр інтелектуального розвитку та дозвілля «Smart kids».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео