Віра Олександрович

Тиждень права на Тернопільщині триватиме з 10 до 14 грудня

Підвищити правову обізнаність тернополян допоможуть фахівці ДФС у Тернопільській області. Звісно ж, вони консультуватимуть із питань, що перебувають у їхній компетенції.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Завдяки проведенню Всеукраїнського тижня права у нашому краї організовують заходи, спрямовані на підвищення обізнаності громадян щодо міжнародних стандартів прав людини і механізмів їх реалізації і захисту, - кажуть у податковій. - Тож фахівці Головного управління ДФС у Тернопільській області теж долучаться до такої роботи.

Нагадаємо, згідно із розпорядженням Кабінету Міністрів, тиждень права триватиме з 10 до 14 грудня.

- Фахівці ДФС надаватимуть усім охочим правову допомогу за напрямом діяльності відомства, - пояснюють у податковій. - Тематика заходів стосуватиметься реалізації прав людини, у тому числі незахищених верств населення, учасників антитерористичної операції і операції об’єднаних сил, членів їхніх сімей, внутрішньо переміщених осіб і постраждалих внаслідок зазначених операцій.

Отож, кожен, хто бажає підвищити свою правову обізнаність, може звернутися у центри обслуговування, що діють при територіальних відділеннях Головного управління ДФС у Тернопільській області, і отримати необхідну інформаційну допомогу.

Довідка. Міжнародний день прав людини в Україні та в усьому світі відзначають 10 грудня. Цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини - перший міжнародний документ, що задекларував рівність прав і свобод усіх людей. Цим документом проголосили, що найвищою цінністю є людське життя, його безпека, гідність, а також громадянські, політичні, соціальні, культурні права людини, які кожна держава зобов’язана захищати силою Закону.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео