Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини платити за «євробляхи» не поспішають

Євробляхи

Лише 5 автомобілів на «євробляхах» поки що оформили на Тернопільській митниці ДФС за новими пільговими умовами. Втім, пільги для таких власників – не вічні.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, із початку дії Законів №2611-VIII та 2612-VIII, що запровадили новий порядок митного оформлення авто, встановили нові ставки акцизного податку, а також посилили відповідальність за недотримання вимог законодавства під час використання автомобілів на іноземній реєстрації («Терен» про це докладно писав ТУТ і ТУТ прим.).

- Наразі жителі Тернопільщини легалізували 5 таких легкових автомобілів, - кажуть на митниці. - Сплатили вони при цьому до державного бюджету понад 361 тис. грн.

Зауважимо, митне оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію Україну громадянами, здійснюють у будь-якому органі доходів і зборів на всій митній території України.

- Варто зазначити і те, що протягом 90 календарних днів із дня набрання чинності згаданих Законів базову ставку акцизного податку розраховують із 50-відсотковою знижкою, із застосуванням коефіцієнтів залежно від об’єму двигуна і віку транспортного засобу, - додають на митниці. – Але це не стосується електромобілів.

До слова, розмитнення транспортного засобу, що перебуває на території України із порушенням вимог Митного кодексу України, здійснюють за умови добровільної сплати до державного бюджету 8,5 тисяч грн. Ці кошти сплачує фізособа, яка є власником такого авто, або особа, уповноважена розпоряджатися ним, і декларує такий транспортний засіб для вільного обігу на митній території України.

Довідка. Якщо у вас виникли запитання щодо особливостей ввезення і розмитнення транспортних засобів на іноземній реєстрації, можна отримати консультацію за номером телефону «гарячої лінії» - (0352) 43-03-21.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео