Віра Олександрович

Тернопільщина таких грошей ще не бачила

Комендат_ф

Майже 3,3 млрд грн різних платежів вже отримали місцеві скарбниці Тернопілля.

Як повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області, таких результатів наша область ще не показувала.

Протягом січня-листопада цього року до місцевих бюджетів надійшло 3 млрд 270,9 млн грн податкових платежів, - уточнює начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. - Порівняно з відповідним торішнім періодом, надходження зросли на 651,7 млн грн.

За його словами, такого результату вдалося досягнути завдяки вжитим заходам щодо детінізації економіки і протидії нелегальній найманій праці.

Звісно, і суб’єкти господарювання, і жителі області розуміють, що сплачені ними податки повертаються у регіон у вигляді фінансування соціально-культурної сфери, спеціальних програм, - наголошує пан Комендат.

Серед основних джерел, що наповнюють місцеві бюджети Тернопілля - податок на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Надходження ПДФО протягом 11 місяців поточного року склали 2 млрд 174,2 млн грн, - додає він. – Це - аж на 43,6 млн грн більше, ніж очікували. Порівняно із аналогічним періодом торік сплата цього платежу зросла на 478,3 млн грн.

Наступний за рівнем надходжень до казни – єдиний податок. Зокрема, «спрощенці» сплатили до бюджету понад 532,7 млн грн, що більше, ніж за січень-листопад 2017 року, причому - аж на 122,2 млн грн.

Фото, надане Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео