Оксана Бучко

Тернопільські соціальні проекти потрапили у ТОП-100

47578097_457814371289896_7119005849007161344_n

Кращі соціальні проекти 2018 року обрали на конкурсі соціальних нагород в Одесі. У ТОП-100 увійшли і дві тернопільські програми – «Рівні можливості» на фестивалі «Файне Місто» та проект «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики».

Завдяки реалізації проекту «Рівні можливості» на фестивалі «Файне Місто» десятки людей з інвалідністю з усіх куточків України змогли долучитись до музичного свята. Про це «Терен» писав ТУТ.

- Організатори зробили вхід для людей з інвалідністю 1 та 2 груп абсолютно безкоштовним. До території фестивалю і в зворотному напрямку курсувало «Соціальне таксі», - розповідає ініціатор цих ідей Максим. -  Орієнтуватись на території та почувати себе більш комфортно гостям з інвалідністю допомагали 25 волонтерів, які пройшли відповідне навчання. Територією був прокладений «Безпечний маршрут» із спеціального покриття, щоб гостям на візках було комфортно пересуватись між локаціями. Перед головною сценою облаштували подіум і особливі гості не лише чули, але й добре бачили свій улюблений гурт. На території також були розміщені спеціальні вбиральні.

Завдяки проекту «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики» сертифікати про завершення навчання отримали майже два десятки представників ОТГ з різних областей західної України. Детальніше про це читайте у попередніх публікаціях.

- Освітня програма складалася із трьох сесій – загалом 100 академічних та 100 дистанційних годин, - продовжує Максим Черкашин. - Між сесіями учасники виконували практичні завдання – проводили тренінги, семінари, диспути, готували проекти стратегій розвитку молоді своїх громад. Нині в Україні понад 700 громад, де потрібні фахівці, які працюють з молоддю. І, сподіваюсь, що учасники проекту – це саме ті люди, від яких у значній мірі залежить, аби молоді люди могли розвиватися і самореалізовуватися, щоб молодь не виїжджала за кордон, а жила і працювала у своїх громадах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео