Тернопіль змінив стиль новорічних ялинок?

uuuuu

Уже тиждень співачка з Тернопільщини Ольга Монастирська шукає прикраси на ялинку. Каже, що ніяк не може вибрати – магазини її розчарували і на базарі одне і те ж саме. Співачку вразила символіка новорічних прикрас та іграшок, пише pro.te.ua.

– Вчора заходила до гіпермаркету, а перед тим ще була на ринку, – розповідає Ольга Монастирська. – Не помітила ялинкових прикрас українського виробника. Якось дивно, але майже усі з нав’язливою російською символікою: снігурка в кокошнику на голові і тому подібне. І це Тернопіль.

Ольга здивувалася, що ніде не знайшла жодної новорічної прикраси українського виробника.

– Коли проживала у США, то тільки чула про дуже гарні, наші мальовані іграшки, – продовжує співачка. – В Америці всі хвалили Теребовлянську фабрику ялинкових прикрас. Чому ніде нема їх іграшок? Чи то просто я не знаю, де купувати? Час вже не той? Чи то ринок переповнений не нашим? Ми знову зомбуємо підростаюче покоління. Дітям не поясниш, що балалайка – це не суто новорічний музичний інструмент, а народний російський. До того ж, у нас війна.

Серед ялинкових прикрас у Тернополі звернула уваги на стрази, такі, як коралі. В Америці так не прикрашають ялинки. Це – російський стиль. До того ж снігуронька в народному російському костюмі. Новорічні іграшки розмальовані ведмедями, снігурками і балалайками.

Вибір читачів за тиждень

Відео