Віра Олександрович

Тернопільщина: місце зустрічі змінити не можна – 10-та сесія о 10 годині 10 грудня (фото)

Почаїв

Четверте пленарне засідання Х-ї сесії Тернопільської обласної ради відбудеться 10 грудня у Почаєві – за 66 км від обласного центру. 

Згідно із розпорядженням №305 від 5.12.2018 р., розпочати зібрання повинні о 10 год. у приміщенні Почаївського міського будинку культури за адресою: Кременецький район, місто Почаїв, вул. Шевченка, 2. Причому під час засідання планують розглянути понад 70 питань. Із орієнтовним переліком пунктів порядку денного можна ознайомитися ТУТ.

Нагадаємо, виїзні засідання обласна рада почала проводити нещодавно (читайте ТУТ і ТУТприм.). Офіційне пояснення – ремонт даху у конференц-залі (читайте ТУТ і ТУТприм.)

Отже, на розгляд виїзного засідання винесли, зокрема, такі питання: «Про обласну програму підтримки співробітництва територіальних громад на 2018-2019 рр.»; «Про програму зайнятості населення Тернопільської області на 2018-2020 рр.»; «Про обласну програму розвитку і підвищення якості професійної освіти на 2018-2022 рр.»; «Про програму поводження з твердими побутовими відходами в Тернопільській області на 2018-2020 рр.», а також - інші питання поточної роботи ради. Про це йдеться у розпорядженні голови обласної ради Віктора Овчарука.

Також у документі зазначається: «Враховуючи відсутність технічної можливості голосування за допомогою електронної системи «Віче», відповідно до пп. 24.4 п. 24 регламенту Тернопільської обласної ради 6-го скликання лічильній комісії Тернопільської обласної ради (голова - Вислоцький В.М.) забезпечити підрахунок голосів і встановлення результатів голосування під час виїзного засідання».

1
1

Що цікаво, на сайті обласної держадміністрації досі є новина від 4 січня 2018 р. із заголовком: «У Почаївській міській ОТГ запрацювала система голосування «Рада» (можливо, автор цієї публікації допустив помилку і насправді йдеться про систему «Віче» - прим.). У статті йдеться, що депутати у Почаєві тепер голосуватимуть за допомогою нової сучасної системи «Рада», завдяки якій процес відбуватиметься прозоро і унеможливить маніпулювання голосами. Розмістили оснащення саме у конференц-залі Почаївського будинку культури, на реконструкцію якого із міського бюджету виділили 205 тис. грн.

3
3

Тоді все особисто перевірив голова обласної держадміністрації Степан Барна. Він запевнив, що ця ініціатива спростить та осучаснить роботу депутатів  і зробить її більш відкритою і доступною. Чи зможуть такою можливістю скористатися обласні депутати, пересвідчимося уже завтра, 10 грудня.

Фото із сайту ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео