Оксана Бучко

Винуватця аварії на Тернопільщині, у якій загинув 19-річний юнак - посадять

1020x565

Водій, який перевищив швидкість та збив 19-річного юнака на дорозі Бучацького району Тернопільської області, понесе відповідальність у повній мірі. Позицію прокуратури щодо покарання у вигляді 7 років позбавлення волі підтвердили в апеляційному суді.

ДТП трапилось у жовтні 2017 року у с. Порохова Бучацького району. Довели, що, водій KIA MAGENTIS – житель с. Стінка цього ж району -  рухався з перевищенням швидкості по центральній вулиці та допустив зіткнення з іншим автомобілем. Після зіткнення з авто, водій легківки збив насмерть 19-річного юнака, котрий разом з іншими пішоходами стояв на краю проїзної частини дороги, і, не зупиняючись, врізався в електроопору, повідомляє прокуратура області.

Винуватець аварії з місця злочину утік, з’явившись у правоохоронців разом з адвокатом більше, ніж через добу. Правоохоронці довели вину обвинуваченого у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого.

Суд апеляційної інстанції погодився із позицією прокуратури та районного суду щодо доведеності вини особи, залишивши в силі оскаржуваний вирок, не зважаючи на необґрунтовані прохання адвокатів про його скасування та призначення нового судового розгляду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео