Віра Олександрович

Тернопільщина: чому Степан Барна і Віктор Овчарук червоніли під час відкриття офісу «Open Space» (фото, відео)

Основне (1)

Чимало курйозів сталося у Тернополі, під час відкриття міськрайонного відділу реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) європейського зразка «Open Space».

Нагадаємо, така новинка у нашому місті сьогодні, 11 грудня, запрацювала за ініціативи Міністерства юстиції України. Йдеться про абсолютно новий формат організації прийому громадян за принципом «Відкритий простір» (читайте також ТУТ прим.).

Сукманова
Сукманова

Раніше, у старому офісі, громадянин брав квитанцію і шукав відповідний банк, оплачував послугу і повертався, як мінімум двічі, до державного службовця. Це було некомфортно для клієнтів, які потребували таких послуг. Не дивно, що на відкриття оновленого офісу ДРАТСу у Тернопіль приїхала перший заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова.

[embed]https://youtu.be/MFwkhroJ0KI[/embed]

Новий офіс «Open Space» абсолютно підтвердив виконання основного завдання нинішнього часу - максимальне наближення адмінпослуг до людей. Саме на цьому наголосив під час урочистостей голова обласної ради Віктор Овчарук.

[embed]https://youtu.be/N6HegQW4vRE[/embed]
- Система «Відкритий простір» сприятиме відкритості, прозорості і доступності роботи оновленого міськрайонного відділу реєстрації актів цивільного стану, - каже він.

Керівники краю
Керівники краю

Напевно, саме тому обласна рада без необхідних документів дозволила проводити ремонт у приміщенні, що належать громаді нашого краю. Як виявилося, відповідного рішення обласних депутатів про передачу площ на вул. Грушевського, 8 в оренду обласному управлінню юстиції немає досі!

[embed]https://youtu.be/-5Qkjf7poig[/embed]

Врешті Віктор Овчарук запевнив, що вкрай потрібне рішення планують ухвалити на найближчому засіданні сесії. Відбутися воно має вже наступного тижня. Втім, говорити про це перед першим заступником Міністра юстиції навряд чи комусь хотілося.

Барна_виступає
Барна_виступає

Проте це був не єдиний курйоз, що виник під час відкриття офісу «Open Space». Насправді, навіть голова обласної держадміністрації Степан Барна не зміг відразу правильно вимовити назву новинки. Тому у журналістів до Олени Сукманової виникло зрозуміле запитання: чому державна організація обрала іншомовну назву, незвичну для звичайних українців?

[embed]https://youtu.be/Eeih6hKvcds[/embed]

Червоніти Степанові Барні довелося і через те, що він хотів «на показ» отримати копію свого свідоцтва про народження, але… не зміг.

-Прошу ваші документи! – каже працівниця офісу «Open Space». – Оскільки у вас немає із собою паспорта, я можу вас лише проконсультувати.

І як Степан Барна не намагався вплинути на жінку: нагадував їй, хто він такий, яку посаду обіймає, вона не поступилася. Особистих документів немає – отже, немає і копії свідоцтва.

Барну_не_обслужили
Барну_не_обслужили

До речі, будь-яку послугу в «Open Space», за наявності необхідних документів, надаватимуть швидко. Завдяки сучасній техніці і єдиним реєстрам, витрачатимуть працівники щоразу від 3 до 30 хв. Тож у такому офісі будуть обслуговувати щодня в середньому 50-80 клієнтів.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео