Дарія Шевченко

5 корисних порад, як зберегти свій імунітет взимку

kakie-luchshe-vitaminy-podhodyat-dlya-detej-9-let-

Настала чудова пора року – зима. Багато хто її обожнює через рипучий сніг, морозець, красу навколо. Проте, не варто забувати, що взимку наш організм як ніколи потребує багато поживних речовин. Імунітет потрібно підтримувати.

Ось топ-5 способів, якими користуються навіть лікарі.

  1. В усі страви, які ви споживаєте, класти часник.

Він протидіє вірусам та покращує імунітет. Його активний інгредієнт, аліцин, виділяється при розрізанні зубчиків, тому найкраще покришити часник і залишити на 10 хвилин на столі, а потім додавати в їжу. Якщо тобі не подобається запах, пошукай вітамінні добавки з часником.

  1. Переконайтеся, що ваш шлунок добре працює.

Стан свого кишківника потрібно підтримувати в нормі.

  1. Пийте чай з імбиром.

Чай з імбиром допоможе позбутися від застуди на початковому етапі, розігріваючи організм зсередини. Крім того, він знижує температуру і прискорює виведення токсинів з організму. Для того, аби зробити смачний та корисний чай з імбиром, необхідно взяти шматок кореня імбиру розміром з фалангу пальця і ​​покришити в гарячу воду, тоді додати скибочку лимона і почекати 5 хвилин.

  1. Приймайте вітамін D.

Вітамін D дуже важливий для імунної системи й навіть для психологічного стану! Він міститься в жирній рибі, яйцях і деяких крупах, але отримати велику дозу з їжі не можна.

  1. Займайтеся спортом.

Спортивні люди більше загартовані до міцного імунітету. Тому, постарайтеся приділити час для підтримки свого здоров’я.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео