Віра Олександрович

Тернопільщина: чи давати гроші на кіно, вирішуватимуть Юрій Юрик і Любомир Крупа (фото)

Обл_рада

Конкурсні відбори кіно- і телепроектів проводитимуть на Тернопіллі. Причому після цього автори ідей зможуть розраховувати на фінансування із місцевої казни.

Положення про проведення конкурсного відбору кіно- і телепроектів у Тернопільській області затвердили на сесії обласної ради 10 грудня. Нагадаємо, це було виїзне засідання і відбувалося воно у Почаєві – за 66 кілометрів від Тернополя.

Обл_рада2
Обл_рада2

Як йдеться у Положенні, кіно- і телепроекти, що претендують на отримання фінансової підтримки, повинні бути відзняті на території краю із чітким позиціонуванням географії та із залученням місцевих спеціалістів у галузі кіно. Що цікаво, організацією і проведенням відбору на засадах колегіальності і неупередженості займатиметься спеціальна Комісія. Презентація проектів перед нею повинна тривати не довше 15-ти хвилин.

Склад Комісії, зміни до складу Комісії будуть затверджувати спільним розпорядженням голови Тернопільських обласної держадміністрації і обласної ради. До складу Комісії входитимуть не менше дев’яти осіб, а керуватиме ними профільний заступник голови обласної держадміністрації (очевидно – Юрій Юрик). Заступником голови Комісії буде профільний заступник голови обласної ради (очевидно – Любомир Крупа). До складу Комісії входитимуть представники депутатських фракцій і обласного управління культури.

Обл_рада4
Обл_рада4

Цитуємо Положення: «Конкурсний відбір проводиться в один етап. Члени Комісії впродовж трьох тижнів з моменту отримання заявки на участь у конкурсному відборі (строк подання заявок визначений оголошенням, розміщеному на офіційному веб-сайті Тернопільської обласної ради), проводять оцінювання теле- та кінопроектів і приймають рішення щодо можливості допуску теле- та кінопроектів виробників до участі у конкурсному відборі.

За результатами конкурсного відбору Комісія формує перелік теле- та кінопроектів, допущених до участі у конкурсі... Члени Комісії мають право ставити конкурсанту питання щодо презентованого теле- або кінопроекту. Конкурсний відбір проводиться шляхом презентаційних сесій (презентаційних сесій ігрових фільмів, розрахованих на широку глядацьку аудиторію, авторських фільмів, дитячих та юнацьких, неігрових; дебютних, анімаційних проектів, а також тематичних сесій ігрових, дитячих та юнацьких, неігрових, дебютних, анімаційних кінопроектів із заданої тематики, телепрограм, телепередач, інших телевізійних продуктів)».

Окрім того, на 4-му пленарному засіданні депутати затвердили низку обласних програм і прийняли кілька політичних звернень (читайте ТУТ і ТУТ – прим.). Особливо знаковим стало звернення до Високопреосвященних владик Української православної церкви у Тернопільській області щодо надання Томосу і створення в Україні Єдиної помісної православної церкви. У ньому депутати закликали владик підтримати ідею об’єднання всіх вірних і участі в Об’єднавчому Соборі, що відбудеться у Святій Софії 15 грудня.

Обл_рада3
Обл_рада3

- Серед 30-ти рішень, прийнятих депутатами у Почаєві, більшість стосувалися соціально-економічних питань, - наголошує голова обласної ради Віктор Овчарук. - Зокрема, були прийняті зміни до обласного бюджету, затверджений план діяльності обласної ради із підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік (читайте ТУТ і ТУТ – прим.). Це надзвичайно важливе для нас рішення…

До слова, про дату і місце проведення 5-го засідання Х-ї сесії Тернопільської обласної ради ще не повідомили. Проте Віктор Овчарук під час відкриття клієнто-орієнтованого центру із надання послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) у форматі «Open Space» (читайте ТУТ і ТУТ – прим.) обмовився, що зберуться депутати уже наступного тижня. Причин – чимало, і одна із них – передати в оренду обласному управлінню юстиції приміщення, де вже працює новий офіс ДРАТСу.

Фото з сайту te-rada.org

Вибір читачів за тиждень

Відео