Оксана Бучко

Чому Джамала хоче побачити на власні очі музичну студію тернополянина

43828760_289700875203308_9027281576924282880_n

З’їли домашній обід із гречки та відбивних і за кілька годин праці записали новий трек «Незнайомець». Так закінчилась зустріч переможниці «Євробачення-2016» Джамали та ударника тернопільського гурту Tik Tu Лесика Драчука (Лесик Omodada). 

Джамала після цього хоче приїхати у домашню студію Лесика – як називає його співачка «садок вишневий коло хати». А Лесик Драчук у свою чергу звертає увагу на особливу супер-силу співачки, яку, на його думку, дарує сім’я.

Яка вона - Джамала після одруження і народження сина, пише на comma.com.ua Сергій Кейн. Частинкою її нового альбому «Крила» разом із музикантами Acoustic Quartet і «Океан Ельзи» стали і тернополяни з Tik Tu.

Почалось все з того, що у соцмережах два роки назад Джамала кинула клич про пошук молодих продюсерів. Серед усіх інших на пост відгукнувся Лесик Драчук. Вони взялись працювати над аранжеруванням в режимі онлайн, але Джамала усі роботи бракувала.

- У якийсь момент Лесик сприйняв моє «знову не те», як «все, бувай», - розповіла Джамала. – Ми зідзвонились, і я кажу: ти мені страшно подобаєшся, але я вважаю, що ти можеш більше. Словом, бери квиток, приїжджай, посидимо, поїмо гречки. Я дійсно зварила гречки, зробила відбивну. Лесик привіз домашній сир, мама передала. Ми з’їли цей прекрасний обід, сіли, відкрили доріжки – я працюю в   Logic, він - у Ableton. Пройшли все по тактах. Це викидаємо, а це залишаємо, тут допрацьовуємо. Дві години були наче одержимі роботою. І вийшло круто, самі кайфанули. Там навіть є партія альта, яку записала вокалістка Tik Tu. А ще Лесик показав мені, як і де він працює над музикою – це просто садок вишневий коло хати – домашня студія з килимами, деревами в дворі. Я обов’язково туди поїду, і ми засядемо. Я тримаю це в голові.

Про враження від співпраці з Джамалою Лесик Драчук розповідав «Терену» ТУТ

Також він згадав на comma.com.ua про переваги роботи в режимі offline.

- Коли дійшло до діла, виявилось, що я сильно заморочився над треком, - розповів Лесик. - Дуже не хотілося підкачати, тому врубав весь арсенал інструментів, і як результат - трек виявився просто перевантажений музикою. В онлайн режимі було важко зрозуміти, що саме зайве, а що - ні. Але як тільки Джа покликала доробити трек разом, все миттю налагодилось і «Незнайомець» був за кілька годин готовий. Для мене це стало свого роду уроком. Я досі під враженнями від її сильних і світлих вайбів. Думаю, що сім’я дає Джамалі додаткову супер-силу, і це прекрасно. Є чому повчитись.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7w_MLooOzQE[/embed]

Фото з архіву Лесика Драчука, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео