Олег Снітовський

Листоноші з Тернопільщини, хоча і подали заяви на звільнення, але ще працюють

630_360_1524820901-8088

Усі листоноші містечка Почаїв, що на Тернопільщині синхронно написали заяви про звільнення через суттєві зміни в умовах праці.

- Начальство нас заздалегідь попередило, що з 1 грудня будуть зімни в роботі – додадуть один вихідний, але як розносила пенсію і листи, так і буду це робити, просто це вже роблю швидше, але ж я не машина, усюди пішки, у кожен закуток треба зайти, це важко, а зарплата при цьому буде меншою. Тому ми з дівчатами написали заяви. Але поки що працюємо, там побачимо, може щось зміниться, - сказала нашому кореспонденту одна із почаївських листонош, не бажаючи назвати своє прізвище.

У свою чергу, ситуацію прокоментувала директор Тернопільської дирекції «Укрпошти» Любов Гринчишин.

- Передусім, я спростовую поширену ЗМІ інформацію, що мовляв, поштове відділення у Почаєві зачиняється, усіх скорочують, наші клієнти можуть отримати масу незручностей, чи щось подібне. Це не так. Усі послуги, як надавало відділення, так і надає. Чи це безпосередньо у відділенні чи це, коли  йдеться про доставку пенсій, листів, газет, все триває у звичному режимі. Враховуючи ту обставину, що ДП «Укрпошта» не має додаткових коштів з бюджету, тому тут характерні оптимізаційні процеси, як і в інших сферах, враховуючи економічну доцільність  діяльності, яка б не приносила збитків чи незручностей клієнтам. А щодо Почаївського відділення, то там з 1 грудня було вивчено і переглянуто навантаження на 9 листонош, які там працюють. Їм було запропоновано ще додатково один вихідний на тиждень. Це, підкреслюю, було зроблено після перерахунку навантажень на кожну листоношу, - сказала Гринчишин.

За її словами, вона була у відділенні, особисто спілкувалась із працівниками, які написали заяви на звільнення.

- Справа у тому, що нинішня оптимізація – не остаточна. Ми у будь-який момент можемо повернутися до попереднього розпорядку роботи, але це, підкреслюю, коли зміняться обставини щодо навантажень на листоношу. Так, заяви написані, але люди можуть їх і забрати, вони можуть і змінити своє рішення, після ще одного спілкування із колективом, яке проведемо найближчим часом, - додала директор Тернопільської дирекції «Укрпошти» Любов Гринчишин.

Зараз відділення поштового зв’язку у Почаєві працює у звичному режимі, листоноші,  які подали заяви на звільнення, поки що виконують свої обов’язки.

Фото – Укрінформ

Вибір читачів за тиждень

Відео