Віра Олександрович

На Тернопільщині мирно уживаються 1833 релігійних організації (фото, відео)

На території Тернопільщини діють 25 релігійних конфесій, напрямків і течій, віруючі яких зареєстрували свої статути у встановленому законом порядку. І при цьому гострих конфліктів і конфронтації між цими спільнотами останнім часом не було.

Про релігійну ситуацію і стан державно-церковних відносин у нашій області за 11 місяців поточного року на засіданні обласної Ради церков і релігійних організацій 12 грудня звітував начальник управління із питань внутрішньої політики, релігій і національностей обласної держадміністрації Ігор Кульчицький.

Рада1
Рада1

Релігійні організації області протягом року продовжували активно підтримувати контакти зі своїми одновірцями із країн близького і далекого зарубіжжя.

- Одним із напрямків співпраці з іноземними громадянами є надання і отримання гуманітарної допомоги, що була скерована у медичні установи краю та соціально незахищеним верствам населення, причому - не залежно від їхньої конфесійної чи релігійної приналежності, - додає Ігор Кульчицький.

За його словами, нині релігійна мережа Тернопільщини є доволі «розгалуженою». Так, у нас налічується 1833 релігійних організації, у тому числі - 1756 релігійних громад. Керівник управління висловив вдячність представникам Церков та релігійних організацій за значну соціальну допомогу.

Нарада
Нарада

- За 11 місяців ми затвердили 239 статутів релігійних громад у новій редакції, - перелічує Ігор Кульчицький. – Статути оформили 6 нових громад. Загалом свідоцтв про реєстрацію статутів видали 250.

Згадав чиновник і про неприємне. Так, цього року у кількох храмах сталися крадіжки. Окрім того викликає занепокоєння стан протипожежної сигналізації у багатьох церквах.

- Упродовж 2018 року ми спільно провели багато заходів, - додає чиновник. - Загалом очільники Церков і релігійних організацій взяли участь у понад 40-ка заходах, а також відзначенні пам’ятних дат для нашого краю.

Нарада2
Нарада2

Крім того саме священнослужителі нині активно надають благодійну допомогу українському війську, родинам, постраждалим внаслідок подій на сході України.

- Керівники Церков реалізовують і підтримують низку програм, мета яких — психологічна і фізична реабілітація наших воїнів, створення умов для адаптації їхнього життя у мирних умовах, - підсумовує Ігор Кульчицький. - Окрема подяка за капеланське служіння, в якому беруть участь практично всі конфесії, що діють на території області.

До речі, про те, що також відбувалося на засіданні, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео