Оксана Бучко

Після бійок в церкві на Тернопільщині священнослужитель опинився в лікарні

V-Zaporozhe-draka-zakonchilas-razbitymi-vitrinami-640x394-e1544460930306

Бійка у церкві Успіння Пресвятої Богородиці села Винятинці Заліщицького району на Тернопільщині закінчилась для її настоятеля Івана Бойка численним травмами та госпіталізацією. Так 6 грудня Архієпископ Тихона намагався вручити священику указ про заборону служіння.

Обурені візитом архієрея люди стали на захист свого священнослужителя та зачинили перед ним двері до храму, йдеться на uapc.te.ua. У результаті почалася штовханина, словесна перепалка, погрози, виклик поліції. Та все таки Архієпископ намагався зачитати указ, під час чого зчинилася бійка – люди відібрали у Владики посох, поломивши його навпіл, кинули під ноги, в хід пішли кулаки, порвані сорочки, ряси, зірвані хрести та кров.

В результаті о. Іван Бойко, як він сам повідомив у телефонній бесіді опинився на стаціонарі лікарняного закладу зі струсом головного мозку та переломленими ребрами.

Бойко Іван Ількович заявив, що зараз медики встановлюють ступінь тяжкості нанесених йому тілесних ушкоджень та підтвердив, що вже звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів ГУ НП Тернопільської області.

Також о. Іван повідомив, що вже понад два місяці є кліриком УПЦ КП Тернопільської і Теребовлянської Єпархії і підпорядковується Преосвященнійшому Єпископу Тернопільському і Теребовлянському Павлу (Кравчук).

Владика Павла поки відмовився реагувати на дану ситуацію, хоча підтвердив uapc.te.ua факт належності парафії Успіння Пресвятої Богородиці села Винятинці Заліщицького району до Української Православної Церкви Київського Патріархата. Також Владика Павло сказав, що відповідний рапорт направили  Святійшому Патріарху Філарету.

Нажаль, ні для кого не секрет, що Архієпископ Тихон (в миру Петранюк Тарас) своїми діями розвалив і так одну з найбідніших єпархій УПЦ Київського патріархату. Про це «Терен» писав ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео