Олег Снітовський

Тернопільський «Король дружнього шаржу» продовжує створювати свою «Марчукіану» (фото)

Заставка01 (Copy)

Заслужений художник України Микола Дмітрух написав нові шаржі на народного художника України Івана Марчука

Миколу Дмітруха, заслуженого художника України, за його непересічний талант блискавичного створення оригінальних жартівливих малюнків часто називають «Королем дружнього шаржу». Він – член Національної спілки художників України, крім шаржу, працює також у галузі станкового живопису та графіки. Пан Микола – автор майже тридцяти персональних виставок в Україні та закордоном, лауреат всеукраїнських та міжнародних виставок. Йому належить рекорд світу з малювання шаржів – 59 малюнків за одну годину.

  

02 (Copy)
02 (Copy)

Митець свого часу написав цілу галерею шаржів про всесвітньовідомого художника Івана Марчука. На основі цих робіт було навіть випущено невеличкий альбом. Але теми «Марчукіани» пан Микола не покидає. Ось нещодавно він створив ще два оригінальних шаржі на уславленого земляка. Експресивний малюнок виконано на чорному тлі, що особливо чітко контрастує із фактурним обличчям Івана Марчука.

03 (Copy) (1)
03 (Copy) (1)

Окрім цього, Микола Дмітрух кілька днів тому написав ще дві роботи. На одній із них зображено нічне небо із написом «Увага! Все записується!», на іншій – арештант, який сидить у камері, де разом з ним пташка у клітці. Підпис до цього малюнка кожен може придумати сам, скажімо – «Подвійне ув’язнення, або ж – «Тепер я тебе розумію, пташино…».

04 (Copy)
04 (Copy)

05 (Copy)
05 (Copy)

07 (Copy)
07 (Copy)

10 (Copy)
10 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео