У Тернополі відбудеться головна кіноподія року

1 (4)

Тернополяни 19-22 грудня зможуть відвідати форум «Кінохвиля». Планується так багато заходів, що потрапити на всі буде фізично не можливо. Доведеться вирішувати, що для вас буде цікавішим.

На третю «Кінохвилю» з’їдуться чимало знавців: українські режисери, продюсери, актори, кінокритики та оператори.

- Голова Держкіно підіб’є підсумки в українському кінематографі за 2018 рік. Також у Тернополі обговорять дуже болюче питання – години трансляцій українських фільмів в кінотеатрах. З цього приводу є багато зауважень і дискусій. Будуть присутні керівник Асоціації кінотеатрів, власники мереж кінотеатрів, спробуємо влаштувати цивілізовану дискусію і вийти на якийсь компроміс в цьому питанні. Ще одна непросте спілкування чекає нас на зустрічі кінокритиків та кіновиробників, сподіваємося, що учасникам цієї панелі вдасться знайти співрозуміння, – розповів голова Тернопільської кіно комісії Леонід Бицюра.

На форумі вже запланували 100 заходів на 22 локаціях. Показуватимуть короткометражні фільми, дитячі фільми, а також тернополяни зможуть поспілкуватись з режисерами, повідомляє «Уніан».

- В кінцевому результаті нас цікавить, на скільки після проведення кінофоруму збільшиться кількість жителів міста, які люблять українське кіно, – додав начальник міського управління культури Олександр Смик.

Фото та відео з соцмереж

Вибір читачів за тиждень

Відео