Олег Снітовський

Талановитий митець з Тернополя покаже свої твори у Києві на виставці порцеляни (фото)

Заставка01 (Copy)

20 грудня о 18:00 у Музеї сучасного мистецтва України віддкривається  виставка «Порцеляновий «ренесанс України»

Як пише сайт «Антиквар», на виставці буде представлено доробок митців, які своєю творчістю «пророкують» нові горизонти української художньої порцеляни.

- Саме цей порцеляновий розпис демонструє поєднання традиції та авторського новаторства, — зазначив автор і керівник проекту «Порцеляновий ренесанс України» Валерій Завершинський.

Серед порцелянових виробів, які зараз майстри готують до виставки, будуть і твори відомого українського художника-кераміста Євгена Овчарика з Тернополя

Пан Євген - унікальний майстер порцеляни, що представляє дизайн-напрям. Спроби презентувати порцеляну як нестандартну форму, експериментування із характером розпису, надзвичайно цікаві пошуки нефігуративного художнього мовлення – усі ці риси говорять про перспективність синтезу мистецтв, засобів виразності та художніх технік, що загалом властиво творчій манері Євгена Овчарика.

На виставку, яка триватиме  до 10 лютого, запрошені мистецтвознавці, художники, науковці, музейники, галеристи. На усіх присутніх чекають цікаві зустрічі, пізнавальні розповіді та, як завжди, чудова музика, яка звучатиме у виконанні лауреатів міжнародних конкурсів під керівництвом Павла Колпакова. І все це під келих теплого фірмового музейного глінтвейну.

p04-Copy-1
p04-Copy-1

p09-Copy-1
p09-Copy-1

p05-Copy-1
p05-Copy-1

YEOvcharek (Copy)
YEOvcharek (Copy)

p07-Copy-1
p07-Copy-1

Фото – з допису та Ірини Деркач

Вибір читачів за тиждень

Відео