Оксана Бучко

Безробітним тернополянам запропонували близько 50 тис. вакансій

photo

Більше 6,9 тис. роботодавців подали цього року в службу зайнятості Тернопільщини інформацію про 39 тис. вакансій. Також у базі даних служби зайнятості містилось 11.5 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел. Із них 6,6% були із заробітною платою вищою від середньої по області, 33,5% - з мінімальною.

Ще на початку грудня актуальними були 2438 вакансії, із них - для робітників – 1432, для службовців – 813, для осіб, які не потребують спеціальної підготовки, – 193.

Найбільше роботодавці потребували продавців, водіїв автотранспортних засобів, кухарів, швачок, електрогазозварників, охоронники, медсестри, бухгалтери. Сталим залишається попит на працівників, які не потребують спеціальної підготовки, – підсобних робітників, вантажників.

На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 3 безробітних. Найважче було знайти роботу у Зборівському районі (26 претендентів).

У січні-листопаді 2512 безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію, 97,0% - під конкретні замовлення роботодавців. Завершили профпідготовку 2176 осіб, з них 2132 осіб вже працевлаштовано. 53 особам видано ваучер на навчання; 12 - підтвердили проходження неформального навчання за професією кухар на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео