Віра Олександрович

Картки платника податків – дуже популярна штука на Тернопільщині

ДФС_нове1

Кожен шостий відвідувач податкової на Тернопільщині звернувся за отриманням картки платника податків. Також популярною послугою у 2018-му традиційно було внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Із початку цього року послугами 17-ти Центрів обслуговування платників (ЦОП) органів ДФС Тернопільської області скористалися 363 943 платники податків, - кажуть у податковій. - Фахівці фіскального відомства надали 119 830 адміністративних послуг.

Варто зауважити, порівняно із аналогічним періодом торік кількість відвідувачів скоротилася на 11 664 особи, а кількість наданих послуг зменшилася на 17 746.

- Це зумовлено запровадженням ряду електронних сервісів для платників, - вважають у податковій. - Зокрема, діють такі - «Електронний кабінет», «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» тощо.

Найбільше адміністративних послуг надали фахівці Тернопільського управління – 42 617, трохи менше – у Кременецькому (20 920) і Теребовлянському управліннях (21 142). У Чортківському і Козівському – відповідно, 16 887 і 12 724 адміністративних послуг. Окрім того, фахівці обласного управління надали 5 540 таких послуг.

- Найбільшу питому вагу серед наданих адмінпослуг займає видача картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків, - визнають у податковій. - Нею скористався майже кожен шостий відвідувач. Адже послугу надали 60 533 фізичним особам.

Також значною була кількість послуг із видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків – 22 853, реєстрації книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 6 600 і надання витягів з реєстру платників єдиного податку – 6 565.

- Варто мати на увазі, що у приміщенні ЦОП Тернопільської ДПІ працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України надають послуги із безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадян, - додають у податковій. - Протягом 11 місяців працівники цього підрозділу згенерували 12 187 відкритих ключів електронного цифрового підпису.

Крім того, у залі обслуговування платників Тернопільського управління виділили окреме місце із надання послуг електронного сервісу «Інспектор-онлайн». У вівторок і четвер там проводять сеанси скайп-зв’язку із платниками податків із надання консультацій. У січні-листопаді 2018 року зверталися за такою послугою 69 платників податків.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео