Віра Олександрович

Тернопіль: Смику віддадуть парк, а війну з МАФами візьме на себе Кібляр (фото)

Основне (4)

Із МАФами у Тернополі хочуть навести порядок за новою схемою розташування тимчасових споруд. Її планують розробити до 1 квітня 2019 р. До того ж, мають намір втратити 6 млн грн на підтримку місцевих ОСББ.

Натомість парком, який розіб’ють на місці колишніх дач, буде опікуватися… управління культури і мистецтв. Принаймні саме такі плани має влада, якщо вірити проектам рішень сесії, оприлюдненим на офіційному сайті.

Проект рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території рекреаційного призначення - парку за адресою: вул. Київська-Тарнавського управлінню культури і мистецтв Тернопільської міської ради з’явився на сайті 14 грудня. Його автор - начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр.

Сесія_Ф
Сесія_Ф

Нагадаємо, про створення парку на місці колишніх дач «Терен» писав докладно (читайте ТУТ – прим.). Тепер депутатам запропонують дати дозвіл управлінню культури і мистецтв (начальник – Олександр Смик) на складання проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території  рекреаційного призначення – парку. Причому саме їм передадуть ділянку площею до 10,5 га у постійне користування.

Інший цікавий пункт, що сприятиме розвитку Тернополя – «Про затвердження Програми підтримки співвласників та стимулювання створення ефективних об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Тернополя на 2019-2021 рр.». Його автор – депутат Сергій Лупак, який є головою ГО «Рада Голів ОСББ міста Тернополя».

Сесія_ф2
Сесія_ф2

На його думку, це треба зробити з метою створення справедливого і прозорого механізму фінансової підтримки діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також для ефективного стимулювання самоорганізації населення у сфері самостійного утримання та обслуговування багатоквартирних будинків, виборі управителів (ознайомитися із текстом Програми можна ТУТ).

Що цікаво, загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми – 6 млн грн (тобто по 2 млн - щороку). І це при тому, що у Тернополі обліковується близько 1600 багатоквартирних будинків. До того ж, 1 грудня у нас було вже 507 ОСББ і додатково - 47 органів самоорганізації населення-будинкових комітетів. Це - близько 35% від загального житлового фонду міста. Тож конкуренція між охочими отримати кошти буде дуже серйозною.

Сесія_ф3
Сесія_ф3

Чималий інтерес з огляду на проблему, що виникла у місті із МАФами, має викликати у громади проект «Про договори земельних сервітутів щодо розміщення тимчасових споруд». Його подав той же Віктор Кібляр. Депутатам запропонують підтримати рішення про заборону продовження дії договорів щодо встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення тимчасових споруд, укладені із суб’єктами господарської діяльності, які розмістили тимчасові споруди на газонах, тротуарах, в охоронних зонах інженерних комунікаціях, зупинках громадського транспорту та ближче, ніж 50 м до загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів.

Окрім того, міське управління містобудування, архітектури і кадастру зобов’яжуть розробити комплексну схему розташування тимчасових споруд на території Тернополя до 1 квітня 2019 року. Можливо, після цього ситуацій, схожих на ту, що сталася на вул. Острозького (читайте – ТУТ і ТУТ), уже не буде.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео