Чи здаватимуть приміщення в Тернополі в оренду на електронному аукціоні вирішать депутати міськради

міськрада

18 грудня відбудеться тридцять перша сесія Тернопільської міськради. Згідно орієнтовного порядку денного, на розгляд депутатів будуть винесені питання міського бюджету, оренди комунального майна, ряд земельних питань, а також затвердження Кодексу етики депутатів Тернопільської міськради.

Загалом, сесія обіцяє бути підсумковою: депутати заслухають звіти щодо виконання програм міста цього року та розглянуть проекти на наступний рік. Пропонується внести зміни до рішення «Про бюджет міста Тернополя на 2018 рік», оцінити результати виконання програми «Здоров’я» за 2016-2018 роки, Програми запобігання соціальному сирітству, дитячій безпритульності та бездоглядності, Програми використання та охорони земель у Тернополі.

Планується внести доповнення у Програму розвитку освіти, затвердити Програму соціально-економічного розвитку на 2019-2020 роки, Програму розвитку малого і середнього підприємництва. Слід зазначити, що програми та проекти, які реалізуються у наступних роках стосуються всієї Тернопільської міської територіальної громади, включаючи ті населені пункти, що приєдналися до міста — програма «Здоров’я громади», Програма земельних відносин та інші.

Окреслить перспективи та визначить напрямки діяльності на наступний рік розгляд «Плану роботи Тернопільської міської ради на 2019 рік». Цікавим буде затвердження Кодексу етики депутатів міськради, що проінформує, яким має бути депутат, яких норм та прав має дотримуватись перед громадою, якими моральними пріоритетами керуватись.

Зміниться порядок оренди майна комунальної власності територіальної громади Тернополя, про що свідчить відповідне рішення про внесення змін в рішення міської ради від 20.06.2011р. №6/9/14 «Про удосконалення порядку оренди майна, що належить до комунальної власності». Якщо депутати проголосують за проект, оренда комунального майна буде проводитись через систему Prozorro.  Система передбачає чітке визначення умов оренди та вимог до претендентів, зрозумілу процедуру участі в аукціоні, ринкову ціну майна, підзвітність місцевої влади громаді.

Крім земельних питань, які стосуються невеликих ділянок окремих громадян та підприємств, міська рада винесла на голосування питання дозволу на укладання договору земельного сервітуту площею 0,4100 га за адресою вул. Текстильна КП фірмі «Тернопільбудінвестзамовник». Велику ділянку, а саме 1,1099 га за адресою вул. Тролейбусна, 14 планується надати релігійній організації «Тернопільсько-Зборівська архиєпархія Української Греко-Католицької Церкви». Раніше ця земельна ділянка перебувала у користуванні Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні, але було вирішено, за згодою лікарні, надати землю організації. Згідно проекту, територія буде надана у постійне користування та для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги. Чи підтримають ці проекти рішень  депутати — покаже голосування на сесії.

Таким чином наступна сесія має окреслити вектор розвитку Тернопільської міської громади на наступні роки, затвердити ряд соціальних програм, підвести результати діяльності  2018 року.

Вибір читачів за тиждень

Відео