Орест Сарматський

Невикористані агродотації підуть на виплату пенсій (Агро - новини)

1801 (Copy)

Кабмін пропонує Верховній Раді України збільшити на 10,8 млрд грн з 139,3 до 150,1 млрд грн видатки державного бюджету на 2018 р. на виплату пенсій. Про це йдеться в законопроекті №9369, зареєстрованому в Раді, повідомляє agronews.ua.

Крім того, пропонується збільшити на 227,4 млн грн виплату доплат за роботу в зоні відчуження і виділити 27,6 млн грн на модернізацію антарктичної станції «Академік Вернадський».

Збільшення фінансування цих програм планується здійснити за рахунок скорочення фінансування інших напрямків, зокрема програм з держпідтримки аграріїв.

Так, Кабмін пропонує зменшити розмір фінансової підтримки розвитку фермерських господарств на 850 тис. грн, до 150 тис. грн, державної підтримки галузі тваринництва - на 979 тис. грн, до 3,021 млрд грн, і фінансової підтримки сільгоспвиробників - на 250 тис. грн, до 695 тис. грн.

Національний рекорд, або як «цариця полів» врятувала врожай 2018

1802 (Copy)
1802 (Copy)

Україна вже підбиває підсумки збору врожаю 2018 року. Залишилось лише зібрати залишки пізніх зернових на незначних площах. Рік видався не простим для аграріїв, через погодну турбулентність на різних етапах виникали серйозна занепокоєність щодо можливого втрату врожаю. Однак, не дивлячись на нестабільні погодні умови, урожай виявився гарним. Станом на середину грудня вже намолочено майже 67 млн тонн зернових, що є рекордним показником за всю історію незалежної України. Подібний результат був лише одного разу – в 2016 році, коли було намолочено 66 тисяч тонн.

Однак таких успіхів вдалося в першу чергу досягти за рахунок гарного врожаю пізніх зернових, перш за все кукурудзи, а також соняшнику, та сої. Ранні зернові у цьому році все-таки вродили гірше ніж у минулому році.

Вибір читачів за тиждень

Відео