Орест Сарматський

Петро Порошенко у Тернополі встиг побувати у церкві, палаці культури та в університеті (фото)

Заставка01 (Copy) (2)

Президент України Петро Порошенко відвідав Тернопіль.

Насиченим видався день перебування Петра Порошенка в обласному центрі. Спочатку Глава держави взяв участь у молебні, який провів у  церкві Воздвиження чесного Хреста Православної церкви України патріарх Філарет.

DSC_1460 (Copy)
DSC_1460 (Copy)

Спілкуючись з вірянами, Петро Порошенко сказав, що відтепер 15 грудня назавжди закарбується в історії незалежної України, адже саме тоді народилася автокефальна помісна Православна церква України.

DSC_1478 (Copy)
DSC_1478 (Copy)

А святіший Філарет, закликав усіх подякувати Богу за те, що ми отримали свою Церкву.

- Цей акт має епохальне значення, бо за всю тисячолітню історію ми ніколи не мали визнаної автокефальної української церкви. Ми боролися, нас перемагали, ми досягали і нашу перемогу відкидали. А сьогодні ми маємо визнану українську автокефальну церкву, - сказав він та зауважив, що нині представники всіх церков, які існували до цього часу в Україні – разом.

DSC_1565 (Copy)
DSC_1565 (Copy)

Одразу ж після молебню Петро Порошенко поїхав до палацу культури «Березіль», де встиг сфотографуватися із учасниками благодійної дитячої вистави «Десять сходинок до Бога». Імпреза була організована у тому числі й для дітей, чиї батьки боронять Україну від російської агресії.

DSC_1595 (Copy)
DSC_1595 (Copy)

А в педуніверситеті, виступаючи перед колективом цього та інших вишів, Президент повідомив, що підпише Закон про присвоєння статусу учасників бойових дій борцям за незалежність України в 20 столітті

- Із забороною комуністичної партії, яка винна в Голодоморі та у великому терорі, винна в денаціоналізації та інших злочинах, кілька років тому на державному рівні за нашої з вами ініціативою, нарешті, визнали армію УНР та УПА учасниками національно-визвольних змагань, - наголосив Президент під час свого виступу. - Скажіть, будь ласа, а чому для цього треба було Порошенка чекати? Чому 23 роки до цього навіть спроб не було? Маю приємну новину – вже сьогодні я підпишу ухвалений Верховною Радою закон, згідно з яким борцям за незалежність України в 20 столітті присвоєно статус учасників бойових дій на рівні з тими героями, які боронять країну зараз від російської агресії. Це звісно стосується і вояків УПА. Чому? Бо це справедливо. І це ставлення України до своїх героїв – героїв УПА, героїв Червоної армії, героїв і воїнів АТО і операції Об’єднаних сил, - підкреслив він.

DSC_1598 (Copy)
DSC_1598 (Copy)

Робоча поїздка Президента до Тернополя увінчалася його відвідинами передноворічного Театрального майдану.

IMG_6068 (Copy)
IMG_6068 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео