Оксана Бучко

Тернополяни можуть допомогти реалізувати мрію студентів педагогічного університету

35293398_1544629759442116_r

Студенти факультету іноземних мов Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка працювали протягом двох років із волонтером Корпусу Миру (США) Філом Квомом. Під час такого навчання запустили проект скайп-конференцій  з американськими студентами. Спільно ці дві групи планують вирушити влітку до Румунії на US, Ukraine, Romania Cross-Culture Service Project. Та для цього потрібна фінансова підтримка.

- Я був насправді приємно вражений, що мої тернопільські студенти мають такий високий рівень володіння англійською, – розповів Філ Квом. –  Тож я міг без проблем втілювати свої ідеї щодо проектів. Так виникла платформа для спілкування зі студентами з американської школи на скайп-конференціях. Це працює дуже добре. Вони підтримують контакти через соц-мережі. Але далі потрібно робити реальне спілкування для обміну досвідом.

Тож волонтер спільно із Cape Henry's Global Studies Director почав працювати над проектом, який дозволить зустрітись студентами поза межами віртуального життя. Територією для цього обрали Румунію, адже Україну не вважають достатньо безпечною для цього, тому Корпус Миру не може фінансувати цей проект. Ба більше, термін волонтерства Філа Квома у Тернополі завершився.

- Ми вирішили, що можемо провеасти зустріч у Румунії влітку 2019 року. Там студенти відвідають вежу - Deep Sky Observatory, - продовжив Філ Квом. - Я хочу, щоб тернопільські студенти мали таку можливість, як і американські, здійснити цю подорож. Програма терміном у 10 днів коштує 800 доларів на одну особу, включаючи переліт, харчування, житло та проведення різноманітних активностей. Усього з Тернополя планує їхати 10 студентів. 

Кошти збиратимуть до березня. Зробити внесок можна на gofundme.com.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео