З кожним роком кількість дітей, які тікають з дому, зростає

deti__large

Конфлікти в сім'ях, нерозділене кохання, неналежні умови проживання, негаразди в школі - це лише частина причин, через які неповнолітні тікають з дому.

Тернопільщина не виключення. За словами начальника відділу ювенальної превенції Тернопільської області Петра Тиховича, з кожним роком кількість заяв про зникнення дітей надходить до поліції все більше. Якщо у 2016 році їх зареєстрували 32, то у 2017 уже шістдесят одна заява про зникнення шістдесяти п'яти неповнолітніх. У цьому році за неповний рік правоохоронці прийняли 82 заяви про розшук 85 діток, пише Досьє 102.

Ювенали радять, якщо дитина одного разу вже тікала з дому - поговоріть з нею після повернення. Розберіться у ситуації.

Пам'ятайте, втеча — це протест, зазвичай за ним стоїть певна вимога: або пом'якшити домашній режим, або змиритися з тим, що вона не математик, або поважати її право на рок-музику, на тунелі у вухах, на інших друзів.

Один з останніх випадків, який зареєстрували у Тернополі поліцейські, це втеча хлопчика 13 грудня. Неповнолітній не хотів іти до репетитора, тому втік з дому. Його за кілька годин знайшли в одному з магазинів обласного центру.

Головна профілактика проти втеч і рецидивів банальна — любити свою дитину і чути її, знаходити час для відвертих розмов. Не вважайте дитячі проблеми дрібними та маловажливими. Будьте в курсі того, чим дитина живе, які її інтереси, чи зареєстрована вона у соцмережах і в яких групах сидить.

Якщо раптом на вулиці ви натрапили на чужу дитину, яка видалася вам загубленою, заплаканою, «безпритульною» — не проходьте повз! Спробуйте поговорити з дитиною, з’ясувати, що з нею сталося. Можливо, її теж зараз шукають батьки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео