Віра Олександрович

Засніжений Тернопіль чекає подарунків не від Миколая, а від Петра (фото, відео)

З робочим візитом у Тернополі сьогодні, 18 грудня, чекають Президента України Петра Порошенка.

Власне, чутки про приїзд такого високого гостя ширилися містом ще у кінці минулого тижня. Втім, офіційне підтвердження з’явилося лише вчора. Через це навіть терміново перенесли 31-шу сесію Тернопільської міської ради. Засідання відбудеться завтра, 19 грудня.

Формaльно очікують звичaйну поїздку – на кшталт тієї, що відбулася вчора до Дніпра. Проте, за конфіденційною інформацією, йтиметься і про наступні вибори, адже зaплaнували, окрім іншого, і зустріч з aктивом пропрезидентської партії - БПП. Швидше за все, з’їдуться партійці із рaйонів, як це було під час візиту Юлії Тимошенко. І цю зустріч, до слова, теж начебто призначили у ПК «Березіль».

Зимове містечко
Зимове містечко

Перебувати у Тернополі Президент планує увесь день, але коли прилетить – достеменно не відомо. Мають відбутися також його зустрічі із молоддю у вишах. Але «вишенькою на торті» повинна стати участь Глави держави в урочистому освяченні Різдвяної шопки на Театральному майдані, а також – засвіченні головної ялинки Тернопілля. Нагадаємо, це дійство призначили на 17.30-18.00.

Майдан_приготування
Майдан_приготування

Поки що під’їзди до основної святкової локації перекрили. Там завершують встановлювати сцену й оснащення. У шопку «поселяють» традиційних овечок.

Перекрили проїзд
Перекрили проїзд

Наразі у місті триває активна підготовка до зустрічі Петра Порошенка. Дороги й Театральний майдан почали очищати від снігу із ночі. Проте вже на вулицях, що трохи далі від центру міста – сніг є як на шляхах, так і на тротуарах.

Прибирають
Прибирають

Дороги у центральній частині, вочевидь, посипали якимось реагентом, бо сніг там перетворився на мокру «кашу», що ледве вкриває асфальт. Людей у жовтих жилетах можна ще помітити всюди – вони продовжують прибирати сніг.

Дороги
Дороги

Вочевидь, організують для Петра Порошенкa і «вихід у народ», адже він хоче відчути нaстрої гaличaн після Об’єднaвчого собору і утворення Православної Церкви України. До того ж, за конфіденційною інформацією, супроводжуватиме очільника держави Святійший патріарх Філарет. Кажуть, він помолиться у найстарішому храмі Тернополя – Надставному, що належав Тернопільській єпархії Української автокефальної православної церкви. Приїхати туди Святійший має приблизно о 13.45.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«195782,195783»]

Програма зустрічей: 

Біля Надставної церкви відбудеться звернення Президента і спілкування із парафіянами. Згодом - переїзд у «Березіль». Там о 14.00 запланували зустріч з родинами загиблих учасників АТО і Героїв «Небесної сотні». Після цього відбудеться постановка до Дня святого Миколая. О 14.40 - візит у педагогічний університет і зустріч із викладачами та студентами. Вже о 17.30 - урочистості на Театральному майдані.

Нагадаємо, вчора, 17 грудня, область прийняла понад 50 представників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео