Орест Сарматський

Австралійська корова уникла бійні через свій зріст (Агро-новини)

1901 (Copy)

Найбільша корова Австралії Нікерс (Knickers) змогла уникнути смерті на бійні через свої гігантські параметри. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Зріст корови становить 194 см, а вага майже 1,5 т. З такими параметрами корова просто не поміститься на стандартній бійні. Тож її власник вирішив, що тварина доживатиме віку на одному з його пасовиськ на заході країни.

Нікерс вважають найбільшою коровою Австралії. Світовий рекорд належить корові з Італії. ЇЇ зріст становить 202 см.

Фермери «триматимуть» сою до весни — думка

1902 (Copy)
1902 (Copy)

Нинішній 2018 рік видався «успішним» для сої, однак через великий урожай ціна на цю продукцію суттєво знизилася. Тож українські фермери планують відтермінувати продаж сої до весни 2019 р., сподіваючись на ріст ціни.

Про це в рамках спільного проекту Kurkul.com та ПУМБ «Хвала рукам, що пахнуть хлібом» розповів директор приватного підприємства «Україна-Агро-2С»  Олег Скринчук із Хмельниччини. - - Опади сприяли тому, що соя добре вродила. Наше господарство зібрало цю культуру з урожайністю 3,8 т/га. Але ми досі практично не продали зібрану продукцію. Усі чекаємо на весну, проте важко сказати, чи здорожчає соя і на скільки, — каже фермер.

Олег Скринчук розповів, що на початку збору врожаю у вересні ціна на сою становила близько 11 тис. грн/т, а вже до кінця листопада знизилася до 8,6 тис. грн/т.

- Врожайність була, але з’явилася інша біда. Коли є хороший врожай, то немає одразу ціни й ти не можеш реалізувати продукцію. ХПП догори «забиті» зерном, не приймають більше... і немає нам куди здати врожай, — розповідає Олег Скринчук.

Аби збільшити власні потужності для зберігання продукції, у господарстві «Україна-Агро-2С» нині добудовують три силоси по 5 тис. для власного елеватора, а також розпочинають монтаж залізничного сполучення із центральними коліями. Олег Скринчук говорить, що планує сертифікувати власний хлібоприймальний пункт, аби самотужки відправляти вагони із зерном на продаж.

Вибір читачів за тиждень

Відео