Оксана Бучко

Один з найактивніших депутатів втратив право бути народним обранцем цього складу Тернопільської міськради

17352203_1478542145520782_194460962740825669_n

Те, що попереднє відкликання з депутатів Тернопільської міської ради Івана Сороколіта є незаконним, не вдалось довести в апеляційному суді. На цьому екс-депутат від ВО «Свобода» не зупинятиметься. Він готується до подачі касаційної скарги.

- Щиро шановані мої виборці! Вибачте, але поки що депутатом вашим ще не буду, - пише Іван Сороколіт. - Сьогодні програв апеляційний суд по своєму незаконному, на мою думку, відкликанню з депутатів за сфальшованою народною ініціативою та легітимізованою членами територіальної комісії від партій, окремі з яких себе називають демократичними й справедлиивими: «Батьківщина», «Громадянська позиція», «Свобода», «Народний Рух України», «Воля», «УНП», «Радикальна партія». Прикро. Очікував позитивного рішення, адже фактажу порушень й фальшувань більш, ніж достатньо. Якщо є фахівці чи юристи, які мають в цьому сумнів, то можуть ознайомитись з матеріалами справи. Проте співчуття точно будуть зайвими! Бажання чи потреби бути депутатом у бутафорному тернопільському місцевому самоврядуванні, в яке перетворилась ця каденція Тернопільської міської ради, немає. Та є бажання перевірити стан судової гілки влади на практиці. Тому шлях пройдемо повний. Готуємось до касації. Дякую адвокатам за професійну й злагоджену роботу. Святому Миколаю ж дякую за добрий, головний подарунок у вигляді міцної, ідейної, професійної, динамічної команди однодумців й рідних та близьких, що поруч!

Нагадаємо, депутата Тернопільської міської ради Івана Сороколіта, який на виборах 2015 року показав найкращий результат підтримки виборців, виключили з ВО «Свобода» разом із Ігорем Турським (права рука кандидата на посаду міського голови Сергія Надала у 2010 році, секретар міської ради у 2010-2015 роках) та Романом Навроцьким (екс-голова міської організації ВО «Свобода» та свободівської фракції в Тернопільській міській раді). Офіційним поясненням стало наступне: «Діяльність депутатів  всупереч декларованій партією політиці». Утім, імовірною причиною, за словами самих депутатів, є відстоювання інтересів громади Тернополя.

Також про те, чим запам’ятається тернополянам Сороколіт-свободівець, читайте ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео